Kuidas aitab kerge lõunaeine kehakaalu langetada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui jätame toidukorra vahele, siis tunneme end tavaliselt lõpuks täitmatult näljasena ning püüame selle tasa teha, süües hiljem pisut rohkem – vahel ka palju rohkem.

Värske uuring näitab aga, et süües lõunaks kerge eine, ei teki näljatunnet – pealegi võib nii aastaga üle kümne kilogrammi kaotada, vahendas livescience.com.

Uuringu kaasautor Carly Pacanowski, kes omandab Cornelli ülikoolis doktorikraadi, selgitas, et vähendades vaikselt toidust saadavat energia hulka, saame ennetada edasist kaalutõusu – üheks võimaluseks seda teha ongi paar korda nädalas kerge lõunaeine söömine.

Uurijad jälgisid 17 vabatahtliku igapäevast toitumist. Esimesel nädalal võisid osalejad süüa kõike, mida Rootsi laua valikus leidus, kuid järgmisel kahel nädalal paluti poolel grupil lõunaks üks kuuest kergest einest valida – ülejäänud toidukordadel võidi süüa kõike, mida sooviti. Teine pool grupist sõi endiselt enda soovidele vastavalt.

Kui vabatahtlikud sõid lõunaks kerge eine, siis tarbis igaüks neist päevas 250 kilokalorit vähem ja kaotas kahe nädalaga keskmiselt pool kilogrammi.

Tulemused näitavad, et kerge lõunaeine söömine on lihtne ja odav võimalus vähem kilokaloreid tarbida, ütles toitumisteaduse ja -psühholoogia professorist uuringu kaasautor David Levitsky. Tema sõnul võib sellise režiimi abil kaotada aastaga vähemalt kümme kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles