Kümme nippi, kuidas tööandjale muljet avaldada

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sa otsid uut tööd? Kõige tähtsam on jätta juba endast CV ja kaaskirja põhjal hea mulje. Amelia.se annab nõu, kuidas oma CV silmapaistvamaks muuta, töövestlusel edukas olla ning kiiremini soovitud töö leida.

Alusta juhtlõigust

Kõik ajaleheartiklid algavad juhtlõiguga. Kui saadad tööpakkujale meili või posti teel oma CV ning kaaskirja, kirjuta endast lühike ja tabav paari-kolmelauseline juhtlõik. See võtab sisu kokku ning äratab tähelepanu.

Sobita CV töökuulutusega

Ära saada kõikidele ettevõtetele üldist kirja, kus kirjutad, et tahad leida head töökohta, vaid lähene individuaalselt. Joonista paberile T-täht. Ühele poole kirjuta üles, millist töötajat ettevõte otsib (loe hoolikalt töökuulust või ettevõtte kodulehekülge). Teisele poole tähte kirjuta need omadused ning oskused, mis sul ettevõttele pakkuda on. Kui said joonise valmis, kirjuta see oma CV-sse või kaaskirja, et tööandjale oma sobivust tõestada.

Kas sinus on peidus juht?

Lemmiklooma omamine, näiteks koera või hobuse, võib olla märgiks juhtimisoskusele. Lemmikloom peab kuulama peremehe sõna ning loomaomanik peab oskama end kehtestada. Toonita, kui pead mõnda looma.

Jutusta oma edusammudest

Paljud räägivad sellest, milliste tööülesannetega nad on karjääri jooksul hakkama saanud. Sina aga räägi konkreetsemalt, millega sa edu saavutanud oled. Paralleelselt oma tööülesannetega oled ehk millegi geniaalse peale tulnud, mis rõõmustas kõiki töökaaslasi või aitas firmal raha kokku hoida?

Avasta endas tehnikafriik

Kas sulle helistavad tihti sõbrad, kui nad on ostnud uue nutitelefoni ning ei oska sinna muusikat laadida? Võib-olla peitub sinus tehnikageenius! Räägi tööandajale, kui andekas sa tehnika vallas oled. Ehk saavad tulevased kolleegid sinust nii palju kasu, et firma IT-meeskond kaotatakse üldse ära?

Võta lisakursusi

Ära alahinda haridust. Tuleta meelde kõik koolitused ja kursused, mida sa elu jooksul võtnud oled ning kirjuta need CV-sse. Fakt on see, et sinu ametialased lisakursused näitavad su kompetensi. Lisaks näitab see, et oled valmis ka tulevikus end koolitama. Kui CV-sse ühtegi kursust kirjutada pole, kasuta tööotsimise aega ka millegi uue õppimiseks.

Jäta endast terve inimese mulje

Kas treenid vähemalt kolm korda nädalas? Väga hea, maini seda kindlasti! Kui sa hoolitsed oma tervise eest, näitab see, et oled tugeva tervisega ning jääd tõenäoliselt harva haigeks. Ilmselt poleks sinult ka läbipõlemisohtu oodata, kui vaba aega millegi lõõgastavaga sisustad.

Räägi oma võidujanust

Kas sulle meeldivad spordialad, kus saab võistelda? Kas mängisid kooli ajal näiteks võrkpalli või harrastasid murdmaajooksu? Võib-olla ripub sul kodus isegi mõni medal?
Kasuta juhust ning räägi sellest oma eeldatavale ülemusele. Võistlemine näitab, et oled võidujanuline inimene ning valmis eesmärkide poole püüdlema. Milline tööandja ei unistaks ambitsioonikast ja sihikindlast töötajast?

Ole uhke lapsevanem

Jah, tõenäoliselt vähendavad kolm kasvavat last su šansse tööturul, sest arvatakse, et sa pead töölt palju puuduma, kui võsukesed haigeks jäävad. Näe emaks olemises ka positiivset poolt: sa oled oma laste kasvatamisega hästi hakkama saanud, mis näitab, et sa oskad väga hästi erinevate konfliktide ning ootamatuste korral hakkama saada. Olla täiskohaga ema vajab samasugust organiseerimisvõimet, mis on nõutav mõnel firmajuhil.

Käi ajaga kaasas

Ei tasu alahinnata erinevate sotsiaalsete suhtlusvõrgustike tähtsust firmaelus. Kui omad Facebooki või Twitteri kontot, näitad, et oled uuenduslik ning suhtlemisaldis inimene. Pealegi ei tea sa kunagi, kes sinu tuttavatest - sõpradest sulle tööd pakkuda võiks, kui kuulutad, et oled uue töö otsingutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles