Rasedad peaks hoiduma ka nuusktubakast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlannat sunniti kaheksandal raseduskuul aborti tegema
Hiinlannat sunniti kaheksandal raseduskuul aborti tegema Foto: SCANPIX

Enamik tulevasi emasid teab, et raseduse ajal ei tohiks suitsetada, kuid mõnele naisele valmistab halvast harjumusest vabanemine suuremaid raskusi – osa nikotiinisõltlaseid hakkab kasutama nuusktubakat ehk snuffi või teisi suitsuvabu tubakatooteid.

Rootsis, kus snuffi tegemine on levinud, viidi 610 000 beebiga läbi uuring, millest selgus, et nuusktubaka kasutamine raseduse ajal suurendab märgatavalt (isegi rohkem kui suitsetamine) riski uneapnoe – hingamisseisakud une ajal – kujunemiseks vastsündinutel, vahendas teadus.err.ee.

Moka- ja nuusktubaka kasutamist peetakse enamasti ohutumaks alternatiiviks suitsetamisele, kuid rasedate puhul pole see sobivaks lahenduseks, sõnas üks uurimuse autoreid dr Anna Gunnerbeck Stockholmi Karolinska instituudist.

Arvatakse, et tubakas leiduv nikotiin häirib loote närvisüsteemi arengut, mis põhjustabki hiljem hingamisprobleeme. Snuff ja teised nikotiini sisaldavad tooted, nagu pastillid ja plaastrid annavad nende kasutajale ühtlase ja pahatihti ka suurema doosi nikotiini, kui sigarettidest saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles