Tuntumate sekspooside eelised ja puudused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seksis loevad mõlema partneri vajadused ning sekspoosi valikul peaks ka naisel sõnaõigust olema. Millist sekspoosi eelistada, et tagada kummalegi nauding?

Brigitte.de analüüsis viite kõige populaarsemat sekspoosi, tuues välja nende plussid ja miinused. Otsusta ise, milline neist kõige parem on. Seks peaks ju eelkõige lõbu ning naudingut pakkuma, keeruline akrobaatika jäägu asjatundjatele.

Misjonäripoos

Kõige klassikalisem seksimisasend, kus mees dikteerib vahekorra rütmi ning penetratsiooni intensiivsust. Naisel pole praktiliselt üldse liikumisruumi. Ta saab vaid puusi ja jalgu liigutada. Naispool saab siis kliitorit stimuleerida, kui tõstab näiteks jalad mehe õlgadele.

Eelised:

See positsioon sobib kõige paremini armunutele, sest nad saavad teineteist kirglikult suudelda ja kallistada. Samuti vastastikku sügavalt silma vaadata. Lihtne ja loomulik asend. Sobib eriti esimeseks vahekorraks.

Puudused:

Misjonäriasendit peetakse tihti monotoonseks ja igavaks. Peale selle muutvat selle poosi eelistamine seksi kiiresti rutiinseks.

Ratsaasend

Selle poosi korral on ohjad naise käes. Kui sa peal olles terve oma ülakehaga partneri vastu naaldud, siis nimetatakse seda amatsooniasendiks. Antiikse legendi kohaselt hoidsid dominatsed amatsoonid ehk naissõdalased ratsutamisel hobuse kaela ümbert kinni.

Seksuaalterapeudid soovitavad naistele seda poosi vaginaalse organismi jõudmiseks. Naine saab ise vahekorra kiirust ja rütmi reguleerida, et paremini kõrgpunkti jõuda. Ka pidavat selles asendis peenis naise G-punkti stimuleerima.

Eelised:

Sinu partneril on mõlemad käed vabad ning saab samal ajal sinu rindu, tagumikku või kliitorit silitada. Selle asendi kasuks räägib veel see, et mees ei jõua nii kiiresti kõrgpunkti kui teiste asendite korral.

Puudused:

Mõnele mehele on vastukarva, kui naine voodis domineerib.

Koerapoos

Osate armastajate meelest on koerapoos liiga loomalik: naine on kui alistuja ja mees sissetungija. Paljud mehed eelistavad seda asendit, sest see võimaldab väga sügavat penetratsiooni.

Eelised:

Mees saab kerge vaevaga naise kõdistit stimuleerida ja seeläbi naise mõnu suurendada. Samuti saab meespool mööda naise keha kätel libiseda lasta.

Puudused:

Romantikud koerapoosi reeglina ei eelista, sest selle asendi puhul on silmside absoluutselt välistatud. Ka peaks meesterahvas silmas pidama, et liiga jõuline ja sügav penetratsioon võib naisele valu teha.

69

Kuulus arv sümboliseerib ühtekuuluvust. Selle poosi korral pakuvad mõlemad partnerid teineteisele naudingut. Huulte ja keelega saab nii kliitorit kui ka peenist stimuleerida. Partnerid jagavad ülimat intiimsust.

Eelised:

69 sobib väga hästi eelmänguks.

Puudused:

Paljudele ei meeldi see poos, sest partnerit rahuldades ei saa ise täielikult naudingule pühenduda.

Lusikapoos

Nii nagu koerapoos võimaldab lusikapoosis armatsemine mehe peenisel üsna sügavale tungida. Seda asendit peetakse väga intiimseks, sest mees hoiab naist enda käte vahel.

Eelised:

Lusikapoos on lõõgastav ja vähe pingutustnõudev. Seda soovitakse väsinud armastajatele. Rahulik, aeglane ja õrn tehnika sobib eriti algajatele. Ka rasedad naisterahvad eelistavad just selles asendis seksida, sest suur kõht ei takista vahekorda.

Puudused:

Partneritel peab lusikapoosis armatsemiseks palju kannatlikust olema. Kes aga unistab dünaamilisest ja metsikust kireööst, loobugu lusikapoosist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles