Neli kõige ebameeldivamat ülemuse tüüpi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laisk ülemus toob kahju kogu meeskonnale.
Laisk ülemus toob kahju kogu meeskonnale. Foto: SCANPIX

Psühholoog Robert Hogani hinnangul leidub rohkem halbu juhte kui häid. Neid kehvemaid ülemusi leidub alates ebakompetentsetest kuni mürgisteni.

Mõtle kõige hullemale bossile, kelle alluvuses oled kunagi töötanud - arvatavasti langeb ta ühe alljärgneva kategooria alla, kirjutas psychologytoday.com.

«Kas minu moodi või üldse mitte» - käsutav ülemus.
Annad mõnele inimesele veidi mõjuvõimu ja ta läheb sellest hulluks. Käsutav ülemus on määratud läbi kukkuma, kuna teab enda arvates kõiki vastuseid, kuid enamasti see siiski nii ei ole.

«Teen nii vähe tööd kui võimalik» - laisk ülemus.
Võib küll tunduda, et mitte midagi tegev boss on suhteliselt kahjutu, kuid kui meeskond on juhita ja olulisi ülesandeid, nagu eelarve koostamine, ignoreeritakse, siis kannatavad selle läbi kõik.

«Mina, mina, mina, mina» - eneseimetlejast ülemus.
Seda tüüpi juht võtab teiste hea töö eest au endale ning püüab kõik ressursid ja auhinnad enda kätte koguda. Kuigi leidub ka selliseid eneseimetlejatest ülemusi, kes saavad töö tehtud ja on sealjuures edukad, keskenduvad parimad juhid töötajatele ja ühistele saavutustele. Eneseimetleja võib ümbritsevaid närvi ajada, kuna kõik keerleb tema ümber.

«Sa oled väärtusetu» - türannist ülemus.
Ta saab naudingut teiste piinamisest ja maha tegemisest. Kõige hullemad türannid on need, kes on enda sihtmärkidele ülemusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles