Heidy Purga: loodan südamest, et soorollid ikka jäävad!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga
Heidy Purga Foto: Arno Saar / Õhtuleht

«Loodan südamest, et soorollid ikka jäävad, mitte ei ühtlustu. Mulle väga meeldib olla naine!» ütles stiiliikoon ja noorte trendiinimeste arvamusliider, DJ ja Raadio 2 juht Heidy Purga (36) ajakirjale Naised.

«Soorollid muutuvad koos inimkonnaga pidevalt, sest inimesed otsivad ju pidevalt parimat elamise viisi,» märkis Heidy.

Meil siin põhjalas on aga tema sõnul naise-mehe suhted juba ajalooliselt olnud teistmoodi, pigem võrdsetel alustel, kuna elus püsimiseks on vaja mõlema osapoole maksimaalset pingutust. Samas loodab ta ikka soorollide säilimisele ja naudib ise naiseks olemist.

Samuti usub läbi erinevate etappide ja suhete küpsenud naine, et see, millised on naised, määrab ka, millised on mehed nende kõrval või ümber.

Üsna üllatav on aga Heidy hobi - naise lemmikraamatute hulka kuuluvad mitmed sõjanduse suurkujude elulood, kust saab tema sõnul palju juhiks olemise, protsessi juhtimise tarkust.  

«Olgu 2500 aastat tagasi kirja pandud Hiina väejuhtide saladused või 200 aastat tagasi elanud meeste sõjastateegiad, need on nii universaalsed tõed, et neid võiks kirjutada tänapäeva turundusõpikutesse ja nad kehtivad ka nüüd,» ütles Heidy.

Tänapäeval on aga tema sõnul juhtimises ja sõjas järjest vähem vaja toorest jõudu, mis lubab naistel saada meestega võrdseteks juhtideks enamikus valdkondades. «Naised võivad olla võtmepositsioonil ja meestega võrdsed, kuid ikka aju, mitte lihaste tasandil. Naise relvadeks on tema tarkus ja haridus!» tõdes ta samas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles