Selle sügistalve põhjalik trendiraport

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Millised värvid, pikkused, detailid, aksessuaarid on moes eesseisval sügistalvisel hooajal? Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes aitab meil tänavustes trendides paremini orienteeruda.
 

VÄRVID:

  • šokolaadiassortii
  • põletatud sienna ehk punakad maalähedased pruunid toonid
  • karamell – eriti luksusliku look’i saamiseks kantakse toon-toonis pruunide või mustaga
  • beež, taupe (hallikaspruun) ja ihutoonid – täiendavad hästi pruuni gammat
  • oranžikad sügistoonid särtsakast apelsinist maheda põletatud oranžini
  • veini- ja marjapunased: moositoonidest Burgundia veini sügavate varjunditeni
  • punased huulepulgatoonid – kirkad nagu ajalooliste diivade punasuud
  • sinepikollased – alates pükstest ja jakkidest kleitide ja kudumiteni, kasuta musta või halliga
  • kivihallid – pikaajaline soosik hall on endiselt moekaardil
  • oliivitoonid ja militaarsed rohelised, sekka ka külma smaragdrohelist
  • lillaka varjundiga sinised täiendavad juba tuttavad elektrilisi toone, töötavad hästi mustaga või julgetes kirgastes kontrastides

Enamik tänavusi moetoone on Kristina sõnul kaunid nii rõivastel kui aksessuaaridel – näiteks karamellitooni saapad, seelik ja karusnahast krae näevad kõik väga šikid välja. «Kinga-kotimaailmas on lemmikuks pähkli-, konjaki- või roostekarva nüansiga pruun palett.»


TRENDID:

Hõrgud ahvatlused

«Üks selle sügise ilusamaid moeteemasid on inspireeritud söödavatest ja joodavatest ahvatlustest. Tähtis sõna on tundlikult kokku pandud värvikaardil. Moetoonid karamell, šokolaad, portvein ja oranžikad toonid annavad koos kantuna kõige isuäratavama tulemuse,» inspireerib Kristina.

Karusnahk - nii loomulikku värvi kui ka värvitud 

«Luksuslik karusnahast krae suudab igale komplektile justkui uue elu sisse puhuda ja sobib nii mantli, jaki, kudumi kui kleidi peale.» 

Kaamelikarva mantlid

«Suunas on palju parimaid palasid ajatus võtmes, aga suhtumine on siiski moodne ja põnev. Näiteks daamilik pliiatsseelik nahast valmistatuna või kaamelimantel lihtsama lõike ja vööga. Tasub võtta väärt asjad ja panna need mänguliselt kokku!» soovitab Kristina.

Retroteemad

«Stiilivõtme annavad kätte retroviited. Eeskätt on populaarsed 60ndate sirged siluetid, minipikkus, armsad kraed, kandid, suured nööbid. Aga retroideedega käiakse ümber mänguliselt, tervik on kaasaegselt puhas, liigsete kaunistusteta ja mõjub lausa modernselt.»

Pronksikarva aksessuaarid - kingad, kotid, ehted

Pruun nahk

Iidsed rituaalid

«Praktilised ja soojad õuemineku riided saavad juurde uut põnevust folgimõjuliste või metalldetailidega. Näiteks soe parka, paks villavammus ja metsikud karusnahad passivad hästi paari kitsa siluetiga pükstega, kõrgete kontsade, jõuliste vööde ja neetidega. Ideelises plaanis toimub justkui maailma avastamine ja iseenda avastamine käsikäes, minnakse tagasi iidsete juurte juurde ja rõivastel kohtab mitmeid müütilisi sümboleid,» tutvustab kaubamaja loovjuht ühte trendi.

Klapptaskud - talvemantlite põhielement

«Praktilised detailid on moekad ja mugavad, viiteid on nii rändurite rõivastele kui militaarteemadele.»

Tikandid ja aplikatsioonid

Lendurijakk

«Sooja lambanahkse voodriga jakk on mõnus moeasi nii naistele kui meestele ning seda on tegelikult väga mugav kombineerida – sobib nii teksaste kui korralikuma stiiliga.»

Seksikad nöörsaapad ja -poolsaapad

Puhtad rütmid

«Minimalistlik hoovus on moes üks domineerivaid suundi. Detaile on siin vähe, kaunistusi pole üldse, mõjule pääseb puhas vorm ja ootamatud värvilaigud. Rahuliku fooni teemale annavad must, hall ja valge, mis töötavad hästi ka aktsentidena ja tõstavad säravad värvid esile. Lähemalt uurides on ka lihtsas teemas retroviiteid märgata, eeskujuks möödunud kümnendite minimalistlik šikk.»

Kontrastsed varrukad - näiteks punane kleit mustade varrukatega

«Kontrastid on tähtsad. Mitut asja, näiteks kleiti ja mantlit kombineerides tasub need pigem eri tooni valida. Samuti on populaarne erinevate materjalide miksimine ühes tootes: teist tooni krae, varrukad, küünarnukipaigad jm.»

Täpid - seejuures erinevate täppidega riiete kombineerimine ühes komplektis

«Täpid on muster, mida traditsiooniliselt seostatakse nunnu naiselikkusega, kuid sel sügisel üllatavad need oma modernse iseloomuga.»

Värviplokid

«Suured värvipinnad loovad huvitavaid kooskõlasid ja toovad palju põnevust nii kudumite, kleitide kui mantlite maailma.»

Erksavärviline parka - punane, kollane, lilla, oranž. Aktiivsed elemendid, nagu paelad, lukud, kapuutsid ja kontrastsed õmblused.

«Kõik, kes sügisesse veidi särtsakat värvi lisavad, on tunnustust väärt! Seda enam, et hooaeg tervikuna pole kuigi kirev, pigem rahulikus koloriidis.»

Julged aksessuaarid - kahevärvilised kingad ja kotid, kollased saapad; sinised, punased kotid

Patused poeesiad

«Sügisel on ka oma imekaunis ajaloolistest detailidest inspireeritud romantiline tahk. Aga iseloom on sellelgi teemal olemas – pole mingeid malbeid müürilillekesi, kes esimese pilgu peale silmad maha löövad ja punastavad, vaid enesekindlalt koketeeriv ja võrgutav laad. Näiteks puritaanlik valge krae võib kuuluda kokku läbipaistva pitsiga ja ontlik valge pluus pesuga.»

Victoria ajastu moest inspireeritud romantilised kraed

Põlvini pliiatsseelikud

«Moe uus lemmikpikkus on midi, mis katab põlve. Lisaks on areenil ka põlvesilmani seelikuid ja 60ndate mini ning isegi põrandat riivavat maksipikkust – igaühele midagi.»

Korsett-vööd

Kübarad

«Peakate on mistahes sügislooki juures nagu täpp I peal ja väärib tingimata proovimist! Meestekaabu stiilis peakatted on väga populaarsed, aga valikus on ka retrohõngulisi daamikübaraid, karusnahast mütse ja kootud peakatteid. Peaasi, et midagi on peas, ilma on väga raske stiilset tervikut välja kanda.»

Valge - selle sügistalve uus must sukkpükstemoes!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles