Pikaealisus ei sõltu üksnes geenidest

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uus meditsiiniline nõuanne lähtub pikaealisuse saavutamisel sellest, et vaid 25 protsenti sõltub geenidest, ülejäänud eluviisidest.

Teadlased väidavad, et ehkki geneetiline materjal on ka oluline, hõlmab pika eluea valem eelkõige regulaarset liikumist ja kehalist koormust, sõpradega mõnusalt suhtlemist ja tervislikku toitumist, kirjutab Express.co.uk.

Ühenduse Age UK poolt välja antud juhised aitavad oluliselt muuta seda, kuidas inimesed vananevad. Kunagi pole liiga hilja alustada uute reeglite järgimisega ja tervislike eluviiside omandamisega, et elukvaliteeti paremaks muuta.

Nõuannete hulka kuuluvad näiteks kvaliteetne uneaeg, teiste inimestega suhtlemine ning positiivne suhtumine vananemisse. Tuntumad soovitused on regulaarne treenimine ja tervislik toitumine, paha ei tee aeg-ajalt arstlikul ülevaatusel käimine ning mittesuitsetamine.

Füüsilise ja vaimse heaolu nimel on oluline ka rahaasjadel silm peal hoida ning vajadusel selles osas asjatundjatelt finantsnõu küsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles