Kümme teguviisi, mis võivad suhte tappa

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt mõtleb iga naine sisimas, et tema teeb suhtes kõik õigesti. Ja kui midagi viltu veab, on naisterahva arvates meespool süüdi. Mees ei pööra piisavalt tähelepanu, teeb tööl ületunde, veedab liiga palju sõpradega aega, vedeleb teleri ees ja joob õlut – süüdistusi leiab alati.

Kui suhe on kaotanud oma värskuse ja nääklustel lõppu ei paista olema, võta aeg maha ja analüüsi oma käitumist. Ehk oled hoopis sina mõne saatusliku vea teinud? Gofeminin.de kirjutas üles kümme tegu, mis sinu kaasale närvidele käivad ja teie suhte tappa võivad.

Kutsud teda piinlike hüüdnimedega

Mõmmike, Suhkruke, Musimopsuke – sina võid neid nimesid nunnuks pidada, aga mida arvab sinu kallim nendest? Kas talle ei valmista sellised hüüdnimed piinlikust, eriti, kui kutsud teda avalikus kohas nii?

Eelista pigem neutraalsemaid väljendeid nagu kallis, armas või kutsu teda õige nimega.

Nuhid tema telefonis

Inimese mobiiltelefon on privaatne ning see ei puutu sinusse, mida su poiss-sõber seal teeb. Arvatavasti samu toiminguid, mida sa ise – saadab sõnumeid, loeb meile või uudiseid, vaatab ilmateadet või mängib mänge.

See ei ole okei, kui tema sõnumeid loed või kõnelogil silma peal hoiad. Kui sa ei usalda oma partnerit ja salaja tema telefonis nuhid, ära imesta, kui ta varsti minekut teeb.

Räägid temaga valel momendil

Su kallim istub teleri ees ja vaatab jalgpalli. Täiuslik juhus, et tema kõrvale istuda ja probleeme arutama hakata? Kahjuks mitte, kui mees istub teleka ees, tahab ta vaid üht: seda vaadata, mitte rääkida.

Pealegi on juba ammu teada, et mehed ei suuda mitut asja korraga teha. Järgmine kord, kui plaanid temaga intensiivset ja sügavamõttelist vestlust arendada, vali õige moment.

Sa ootad temalt liiga palju

Kui su armsam ütleb sulle, et tal on sulle üllatus, siis ootad sa ehk romantilist õhtusööki küünlavalgel kusagil peenes restoranis? Või uut kingapaari? Kui aga kingitus osutub üsna lihtsakoeliseks, mossitad sa või puhked koguni nutma?

Ära kruvi oma ootusi üles. Mees, kes sinu jaoks midagi ette valmistab, on kuldaväärt, isegi siis, kui ta kingib sulle isekorjatud lilli või kokkab oma oskuste piires. Ta tahab sulle näidata, et hoolib sinust.

Ei hoolitse enda eest

Sa usud, et meeldid kallimale ka siis, kui oled kümme kilogrammi juurde võtnud? Arvad, et kaaslane peab sind endiselt ihaldusväärseks, kui jooksed terve päev dressides ringi? Loomulikult armastab su mees sind ka siis, kui sa nii toimid.

Aga, kas sina tahaksid kallimat, kes üldse oma välimusele tähelepanu ei pööra ning end käest laseks?

Keeldud temaga seksimast

Kui tööasjad meele mõruks teevad ja sa väsinult koju jõuad, oled sa tõenäoliselt seksi jaoks liiga väsinud ning soovid vaid pea padjale panna. Millalgi saabub aga hetk, kui sa ka kallima jaoks ajast tunnikese näpistama ja temaga voodirõõme nautima pead. Lõputult seksist loobumine lõhub suhet.

Tahad teda muuta

Kas tema teksad on sinu arvates liiga pleekinud, koomiksimotiiviga T-särk maitsetu ning kingad ei kannata mingisugust kriitikat? Kas ta hoiab süües küünarnukke laual või unustab pidevalt WC-s prillaua üles?

Naised kipuvad tihti kaasat kritiseerima ja tahavad teda muuta. Kui tahad, et su kallim sinu kõrvale jääb, aktsepteeri teda nii nagu ta on. Keegi meist ei ole täiuslik.

Klammerdud tema külge

Vahel muudab tuju halvaks küll, kui oled ühise õhtusöögi kallimaga planeerinud, aga tema hoopiski sõpradega jalgpalli mängima minna tahab. Püüdke jõuda kompromissile: pärast sportimist võib ju ka õhtust süüa. Endast välja minemine kasu ei too.
Jäta oma kaasale piisavalt hingamisruumi ning ära püüa iga hinna eest kogu aeg koos olla.

Vingud ja virised pidevalt

Iseenesestmõistetavalt peaks su kallim sinu probleemid ära kuulama ja toeks olema, aga püüa vähem negatiivsena kõlada. Ära kurda talle pidevalt asjade üle, mis sind närvi ajavad või sulle stressi tekitavad.

Kui mure vajab jagamist, räägi kaasale sellest lühidalt ja lõpeta jutt, kui olete rääkimise lõpetanud, mitte ära ketra kogu aeg samal teemal nagu rikki läinud plaat. Kasuks tuleb headele asjadele keskendumine ja positiivne mõtlemine.

Ootad temapoolset armastuse avaldamist

Kuigi sinu kallim pöörab sulle piisavalt tähelepanu ja kingib vahel midagi armsat, ootad sa ikkagi, et ta igapäevaselt sulle armastust avaldaks?

Selle asemel, et oodata, millal su armsama huulilt need kolm maagilist sõna lõpuks tuleks, rõõmusta selle üle, mis teil praegu on. Mehed tunnetavad endil liigset survet, kui teavad, et naine kauneid sõnu ootab ning loodab.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles