«Superemad» haigestuvad sagedamini depressiooni

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Washingtoni ülikooli uurimusest selgus, et töötavate emade seas on rohkem depressiooni sümptomeid «superemadel» ehk nendel, kelle arvates saab karjääri ja kodust elu kerge vaevaga ühendada, vahendas teadus.err.ee.

Uurimuses vastasid 1600 noort vabatahtlikult naist töö ja eraelu puudutavatele küsimustele ning pärast seda, kui küsitluses osalenud naised olid 40- aastaseks saanud ja abiellunud, mõõdeti nende depressiooni taset.

Selgus, et töötavate emade hulgas ilmnes rohkem depressiooni nendel naistel, kes noorena nõustusid kindlalt väidetega, et tööl käimist ja perekonna eest hoolitsemist saab väga kergesti ühendada. Realistlikumate vaadetega töötavatel emadel oli depressiooniga vähem probleeme.

Washingtoni ülikooli teadlase Katrina Leuppi sõnul üritavad naised tihti endale kinnitada, et nad jõuavad kõike ning unustavad, et töö ja eraelu vahelise tasakaalu saavutamiseks on vaja teha mõningaid järeleandmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles