Naise rind taastati seanaha abil

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arstid siirdasid 23-aastasele patsiendile seanahka, et taastada naise rind. Jade Ryan seljatas edukalt rinnavähi, läbides nii kiirgusravi, kemo- kui ka hormoonteraapia. Ravi käigus eemaldati tema vasak rind, vahendas geniusbeauty.com.

Tavaliselt kasutatakse rindade taastamisel silikoonimplantaate või koelappe, mis on võetud kas istmikult, kõhult või seljalt. Vaatamata sellele, et traditsioonilised meetodid on usaldusväärsed ja efektiivsed, kohtab patsientide hulgas üha rohkem rahulolematust. Nende sõnul erinevat taastatud rind väga palju nende loomulikust rinnast.

Antud patsiendile tehti mastektoomia ehk rinnanäärme täielik eemaldamine, mis muutis silikoonimplantaatide kasutamise keeruliseks, sest nende paigaldamiseks ja varjamiseks on vaja olemasolevat nahka ja rasvkudet. Arstid otsustasid siirdada seanahka, et asendada puuduvat kudet.

Tegemist on suhteliselt keeruka ettevõtmisega. Esmalt eemaldasid teadlased seanahast loomarakud, et inimkeha ei lükkaks nahka tagasi. Lõpuks venitati rinnalihas ja seanahk üle proteeside, et neid katta.

Saame näha, kas see jäi vaid ühekordseks ettevõtmiseks või leiab peagi juba rohkem kasutust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles