Tumedad silmaalused – mida teha?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana hea nipp silmade paistetuse alandamiseks on asetada kurgiviilud silmadele
Vana hea nipp silmade paistetuse alandamiseks on asetada kurgiviilud silmadele Foto: SCANPIX

Tumedad silmalused reedavad, kui sa oled vähe maganud või alkoholiga üle piiri läinud. Brigitte.de annab nõu, mida tumedate silmaaluste korral ette võtta.

Peida meigi alla

Peitepulga või – kreemiga katad tumedad varjud ja peened kortsud kiiresti ja lihtsalt. Kanna väike kogus peitekreemi silma sisenurka ja alumise silma alla. Masseeri õrnalt ringjate liigutustega naha sisse ja viimistle meik.

Peitekreemi puhul on kõige olulisem leida õige toon. Õige värv on sinu nahatoonist nüansi võrra heledam.

Maga piisavalt

Probleemi ennetamine aitab seda vältida. Tumedad silmaalused on tavaliselt stressi, unepuuduse või vere vähese hapniku sisalduse märgiks.

Umbse õhu tõttu muutuvad veresooned silmade ümber kitsamaks, mille tagajärjel koevedelik ja veri ei pääse hästi liikuma. Nii tekivadki tumedad ringid silmade alla. Mine varem magama, ava aken – järgmisel hommikul näed värske ja kaunis välja.

Välja värske õhu kätte

Viibi võimalikult tihti õues – see on parim, mida oma keha ja meele jaoks teha saad. Väljas liikudes väldid tumedaid silmaaluseid, tugevdad oma immunsüsteemi, vähendad stressi, ergutad ainevahetust ja muutud õnnelikumaks.

Masseeri

Kerge massaaži abil parandad oma silmade väljanägemist. Ainevahetus aeglustub öösel, mis võib vahel silmad paiste lüüa. Silmade masseerimisega ergutad vereringet ja vähendad paistetust.

Klopi õrnalt sõrmadega nahka, liikudes ninajuurelt üle põsesarna silma välisnurka. Seejärel stimuleeri ülemist laugu. Lõpuks silita õrnalt 20 korda samamoodi ringe tehes.

Joo vett

Ilmselt teavad seda kõik, et päevas tuleb poolteist kuni kaks liitrit vett tarbida, et oma organismi niiskustasakaal paigas hoida. Kui kehas on piisavalt vedelikku, paistab see ka väljast välja. Nahk muutub pringimaks. Vesi uhub ka kehast mürgised toksiinid välja. Vett juues ennetad peavalusid.

Loomulikult ei peeta vedelikku all alkoholi silmas. Alkohol on just üks tumedate silmaaluste põhjustajaid.

Toitu rauarikkalt

Kes saab toidust piisavalt rauda, sellel tavaliselt tumedate varjudega silme all probleeme pole. Vere hemogobliin vastutab hapniku transportimise eest. Mida rohkem veres hapnikku on, seda heledamaks veri muutub. Heledama vere korral ei hakka sinised laigud nii silma.

Palju rauda sisaldavad liha, seesami- ja linaseemned, rohelised köögiviljad ja puuviljad. Aitab ka kui toidu kõrvale klaas apelsinimahla juua. C-vitamiin aitab organismil rauda omastada. Kohvi, kokakoola või piima joomine takistavad raua imendumist.

Kodused abinõud

Paistetatud silmadele aseta külmunud teepakikesed. Võta kaks musta tee pakikest, kalla kuuma veega üle ja aseta taldrikul kümneks minutiks sügavkülma.

Ka kurgiviiludest saab abi. Kurgimahl alandab paistetust ja niisutab õrna silmanahka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles