Uskumatult levinud müüt: katkestatud suguühe kaitseb haiguste eest

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi (TAI) mullu läbi viidud uuringust selgus, et kaugeltki mitte kõik noored pole kursis, et katkestatud suguühe, emakasisene spiraal ega beebipillid ei kaitse vähimalgi määral sugulisel teel levivate haiguste eest.

TAI tervise edendamise osakonna juhataja Tiia Pertel tõi ühe šokeerivama faktina välja, et 8-13 protsenti 19-29-aastastest noortest, kes on olnud juhusuhtes, usub ekslikult, et katkestatud suguühe aitab hoiduda suguhaigustest.

Iga viies kondoomi mittekasutanud 19-29-aastane märgib, et kasutas katkestatud suguühet.

Nooremate ehk 16-18-aastaste noorte seas on valearusaamade tõttu oma tervise ohtu seadjaid veelgi rohkem - tervelt 41 protsenti selle vanusegrupi noortest arvab, et haiguste eest kaitseb emakasisene spiraal, ning 34 protsenti, et kaitset pakub ka katkestatud suguühe. 13 protsenti 16-18-aastastest usub koguni beebipillide imevõimesse haiguste eest kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles