Noormees kondoomi kaasaskandmisest: kellel nälg, sellel kahvel

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi 2009. aasta kvalitatiivne uuring «Kondoomi kasutamist mõjutavad tegurid 19-24-aastaste noorte hulgas» näitab, et kondoomi kaasaskandmist peetakse meeste mureks, kuna nemad neid ka kasutavad.

Üks umbes 17-aastane noormees ütles uuringu raames toimunud intervjuus näiteks järgmist: «Eks ta ajalooliselt ole ka nii jäänud, et mees on jahimees ja naine jahitav. Et mees ostab lilled ja mees ostab kondoomid ja mees hoolitseb selle eest, et auto on. /…/ See on ju nii, et kellel on nälg, sellel kahvel.»

Seksuaaltervise ekspert ja noorte koolitaja Siim Värv tõi samuti välja, et nimetatud uuringu põhjal arvatakse, et neidudel ei ole kondoome kaasas, kuna nad ei eelda, et õhtu lõppeb vahekorraga. Ehk siis levinud stereotüübi tõttu on naisel võib-olla raske tunnistada, et ka tema läheb klubisse jahtima ja naudib seksi, selgitas Värv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles