Kuus nõuannet, kuidas stressist võitu saada

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeva kiire elutempo mõjub nii mõnelegi naisele rusuvalt. Kuidas vältida läbipõlemist? Mida ette võtta, kui tunned, et asjad kasvavad üle pea? Womenshealth.de soovitab, kuidas kasvava stressi vastu võidelda ja õigesti puhata.

Piisav uni

Täiskasvanud inimene vajab ööpäevas keskmiselt kaheksa tundi und. Pidev unevõlg muudab inimese närviliseks, loiuks ja elujõuetuks. Loobu hilisõhtusest teleri vaatamisest. Ära võta tööd koju kaasa ja hoolitse selle eest, et magades end korralikult välja puhkad.

Kehaline aktiivsus

Liigu iga päev vähemalt 30 minutit värskes õhus. Pole vahet, kas sõidad rattaga, ujud või jooksed.

Tervislik toit

Söö palju puu- ja juurvilju, pähkleid ja täisteraviljatooteid. Pea punase lihaga piiri. Väga oluline on juua vähemalt poolteist liitrit vett päevas.

Loobu «turgutusvahenditest»

Kaks tassi kohvi päevas reeglina tervisele liiga ei tee. Kui jood kuus tassi kohvi päevas, kaldud juba sõltuvusele. Kohvi joomine aitab vaid hetkeks. Pea ka alkoholiga piiri.

Tegele hobidega ja kohtu sõpradega

Elukestev õpe, loovus ja seltsivus on vaimsele tervisele määrava tähtsusega. Ära unusta kiires argipäevas oma lähedasi ja sõpru.

Avasta spirituaalsus

Säilita positiiivne mõtlemine ja tegele enese tundmaõppimisega. Igast eluraskusest on võimalik midagi kasulikku õppida. Ei tasuks unustada ka vana tõetera, et andmine teeb rohkem rõõmu kui saamine.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles