Evelyn Mikomägi: eesti mehed võiksid naiste suhtes rohkem austust välja näidata

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn
Evelyn Foto: Svenne Englund

Eelmisel neljapäeval rääkisid tõsielusaate «Minu imeline elu» peakangelannad oma kogemustest eri rahvustest meestega. Saatest jäi kõlama see, et nii vene kui ka lõunamaa mehed on altimad naistele komplimente ja kingitusi tegema kui eesti mehed. Mida arvab aga ettevõtjast eksmiss Evelyn Mikomägi?

Evelyn on olnud 13 aastat suhtes rootsi fotograafi Sven-Olof Englundiga ja tõdes, et temal eesti meestega erilisi kogemusi ei ole ja neid maha tegema ta ei kipu. «Minu meelest võivad mõlemad pooled üksteisele kingitusi teha, mitte vaid mees naisele,» rääkis kaunis naine, kelle arvates kingituste tegemine suhtes nii suurt rolli ei mängi.

Samas nentis ta, et talle on väljaspoolt vaatlejana jäänud mulje, et eesti mehed pööravad liiga vähe tähelepanu õrnemale sugupoolele. «See on vast kultuuritaustas ja ühiskonna tõekspidamistes kinni, et mehed ei oska siinkandis naistest väga lugu pidada,» arvas Evelyn, kes ei süüdistaks niivõrd mehi selles, vaid kehtivaid norme.

Kaua aega on ju arvatud, et tõeline ja õige mees tundeid välja ei näita.

Evelyn on elanud seitse aastat Stockholmis ja leiab, et naaberriigi mehed on
avatumad ja aktsepteerivad naisi kui võrdseid. «Suhte puhul on ikka inimene ja tunded olulisemad, mitte rahvus, aga arvan siiski, et Eestis oleks mul olnud raske endale meest leida.»

«Olen siin täheldanud, et soorollid on endiselt väga kindlalt paigas ja
võrdõiguslikkusest suurt rääkida ei saa. Eesti mehed võiksid naiste suhtes rohkem austust välja näidata, neid märgata ja rohkem sõnaõigust anda,» märkis Evelyn.

Kaunis naine toonitas, et tema ei valinud endale meest ei rahakoti paksuse ega rahvuse pärast. «Me lihtsalt sobisime kokku. Raha oli teisejärguline, meil polnud suhte algusaastatel autotki,» rääkis Evelyn, kelle mees teda aastal 2000 ka missikarusselli soovitas ning tema pärast lõpuks Rootsist Eestissegi kolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles