Leelo Tungal: heade sõprade jaoks jääb üha vähem ja vähem aega

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leelo Tungal.
Leelo Tungal. Foto: Peeter Langovits

Armastatud luuletaja ja kirjanik Leelo Tungal ütles ajakirja Kroonika laste-erile antud intervjuus, et aja planeerimine on tema jaoks väga valus küsimus - heade sõprade jaoks jäävat üha vähem ja vähem aega, mis teeb meele kurvaks.

«Olen mitmeid kordi andnud oma tütardele ja lähimatele sõpradele sõna, et enam niinimetatud ühiskondlikult kasuliku tööga nii laial rindel ei tegele ja püüan õppida rohkem «ei» ütlema. See juhtub siis, kui keel on vesti peal ja jõud täiesti otsas. Aga kui õnnestub ennast välja magada ja mõni töö läheb ka (vähemalt enda meelest) korda, siis lasen headel inimestel, kohtumistele kutsujatel ja žüriidesse värbajatel ennast jälle pehmeks rääkida,» selgitas naine.

Leelo Tungal on enda sõnul ses suhtes tüüpiline eestlane, et ei oska üldse korralikult puhata, vaid kasutab iga vaba hetke pooleli jäänud tööde lõpetamiseks.

Suved on aga naise jaoks alati olnud selliste asjade kirjutamise aeg, mis on kaua hingel kripeldanud ja mida keegi pole tellinud ega suunanud. Sel suvel lootis ta valmis kirjutada oma lapsepõlveraamatu kolmanda osa, kuid kahjuks ei jaksanud. «See suvi kulus iseenda otsimisele ja sisemise tasakaalu leidmisele,» märkis Tungal, lisades, et selles oli talle suureks abiliseks peagi kaheaastaseks saav tütretütar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles