«Minu imelise elu» Manona: kohtingul vene mees raha ja aega kokku ei hoia

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manona Paris
Manona Paris Foto: Ove Maidla

Tõsielusaate «Minu imelise elu» tänases episoodis rääkisid peakangelannad meestest. 

Vabakutseline ajakirjanik Manona (36) elab juba teist aastat Moskvas, kuhu ta mehe töö tõttu kolima sunnitud oli. Tänaseks on eestlanna järeldusele jõudnud, et talle on perekond esmatähtis ja karjäär teisejärguline. Vene meestele pidavat see mentaliteet meelt mööda olema.

«Eesti mehed ootavad naiselt rohkem. Nad ootavad, et naine on iseseisev ja saab endaga hakkama, et naine ei oleks n-ö kivina kaelas. Vene mehed ootavad naiselt seda, et kui vaja, jääb ta lastega koju,» rääkis Manona, kelle sõnul venelased sellest kõva häälega ei räägi, aga 100 protsenti eeldavad.

Manona sõnul arvavad vene mehed, et naine peaks ainuisikuliselt lastega tegelema. Naise roll perekonnas ja ühiskonnas on võsukeste eest hoolitsemine. «Nii on see alati olnud ja nii saab alati olema – kodu ja lapsed on naise asi.»

Vene ja Eesti mehed erinevad ka kohtingutavade poolest. «Korralik vene mees läheb alati suure roosikimbuga kohvikusse, mitte üksiku roosi või pisikese kimbukesega, vaid ikka korraliku roosisülemiga. Kohtingul vene mees raha ja aega kokku ei hoia,» jutustas Manona.

Moskvas elav eestlanna on üldiselt sealse eluoluga väga hästi kohanenud, aga mõni asi tundub talle siiani koomilisena. Nimelt pidavat Vene mees alati naise käekotti kandma. «Aeg-ajalt võib pargis naljakat vaatepilti näha: ilus satsilises kleidis tütarlaps ja turske tumedas mees, roosa käekotike üle õla. Daam ei tassi traditsioonide kohaselt kunagi oma kotti,» rääkis naine, kelle meelest on käekoti kandmine sümboolse tähendusega.

«Käekotis on inimese jaoks olulised asjad: rahakott, telefon, võtmed. Kui sa selle ära annad, annad sa justkui oma eluohjad ära,» filosofeeris Manona, kes oma käekoti alati ise kannab.

Eesti meeste kiituseks ütles Manona, et nemad pidavat naisterahva silmadega rääkima, mitte rindadega. «Vene mehe puhul on sul kirg, sülemid ja kogu romantiline pagas, aga sa pead meeles pidama, et sa oled tema jaoks alati väike armas naine. Eesti mehe puhul saab naine olla isiksus,» meenutas naine hea töökaaslase sõnu.


Eksootilise välimusega Iris (32) jutustas samuti, et araabia mehed külvavad naise tähelepanuga üle. Tema abikaasa, Bahreini ärimees, saadab talle pidevalt romantilisi sõnumeid, helistab või laseb autojuhil lilli tuua.

Iris lükkas ümber väite nagu araabia mehed oleks väga pealetükkivad. «Keegi ei hakka naist agressiivselt tülitama. Neil on ka oma uhkus nagu siinsetel meestel ja nad tunnevad ära, kas naine on huvitatud või ei ole. Ja kui on, võtavad nad järgmise sammu ette – nii kaugele kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles