«Minu imeline elu»: Tiina elab kui sarja «Seks ja linn» peakangelannad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu imelise elu» Tiina
«Minu imelise elu» Tiina Foto: Kanal 11

Argipäeviti Kanal 11 ekraanil jooksva tõsielusaate «Minu imeline elu» tänases saates arutlesid naisterahvad oma elukorralduse üle. Sõna said suurlinna melu nautiv Tiina ja maaelu turvalisuse rüppe põgenenud Eda-Liis, kelle mõlema elu oleks nagu mõnest filmist maha kirjutatud.

Kaunis eestlanna Tiina (28) elab aga juba kaheksandat aastat linnas, mis kunagi ei maga. Naise sõnul on elu New Yorgis just selline, nagu seda menusarjas «Seks ja linn» kujutatakse.Ta tõdes, et alguses tundus see kummalisena, et sealsed inimesed suhteid koos hoida ei suuda ja juba järgmisel õhtul võib-olla kellegi uue koju viivad.

«Eesti inimene ei saa «Seksi ja linna» elust lihtsalt aru. Sealne ühiskond on palju vabam. Seal elatakse nii nagu tahetakse elada. Eestis elatakse nii nagu peab,» ei mõista Tiina hukka neid, kes partnereid sama tihti vahetavad kui sokke.

Tiina on ka ise kõik need aastad vallaline olnud ja täiel rinnal pidutsemist nautinud. Oma praegust elustiili ta nõus muutma poleks. Emad valutavad tihti südant tütarde käekäigu pärast. Ka Tiina on pidevalt ema küsimuste rahe alla langenud, et millal tütar maharahunemise märke ilmutab. «Kust ma tean, millal? Rahunen siis kui rahunen,» on kaunis brünett seepeale vastanud.

Täieliku kannapöörde tegi aga oma elus teletöötaja Eda-Liis (31), kes asus põlise linnavurlena Kõmsile elama. Kuigi naisel «eelmises» elus kõik olemas oli - basseiniga maja, raha ja vaba aeg – tundis ta ometi kummalist rahutust. «Ma ei kahetse seda aega. See oli väga kihvt aeg, aga hinges oli tühjus. See polnud minu elu, ma nagu mängisin seda,» meenutas Eda-Liis linnaelu, mil ta enda sõnul sõbrannadega kohvikus olles tasside kaupa Caffè lattet lürpida võis.

Eda-Liis jõudis endas selgusele, kui elas pool aastat Indias ja kohtus tänase elukaaslasega. «Sul ei ole vaja seda uhket autot või uhkeid riideid. Sellest sai asjade kultuse vabastus. Elu on palju lihtsam,» rääkis Eda-Liis, kelle elust võiks tõmmata paralleele filmi «Söö, palveta, armasta» peategelasega.

«Uus armastus tõi mind tema vanemate koju, mis oli räämas, umbrohtu kasvanud ja võsastunud. Siin olid põldmarjad, mida ma polnud kunagi ise korjata saanud,» kirjeldas naine esimest päeva Kõmsil. Alates sellest hetkest armus linnainimene maaelu vaikusesse ja ilusse.

Varsti peale kolimist jäi Eda-Liis lapseootele. Ta on veendunud, et oma rolli mängisid selles ka looduslikud puhastuskuurid, näiteks nõgese ja naadi tarvitamine. Teist last ootav Eda-Liis oskab nüüd ise leiba ja saia küpsetada. Täiuslikuks pingetemaandajaks peab naisterahvas aiatööd. «Võib-olla enne rabelesin end jõusaalis välja, aga nüüd käin siin käruga peenra ja sõnnikuhunniku vahet,» nentis Eda-Liis, kelle sõnul Kõmsil aeg nagu ei tiksuksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles