Hommikuti suitsetamine on kõige ohtlikum

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes kohe hommikul ärgates esimese asjana sigareti järele haarab, haigestub tõenäolisemalt kopsuvähki kui inimene, kes selle pahega lõunaajani ootab.

Mida hiljem, seda parem - see ütlus kehtib ka suitsetamise kohta. Ameerika teadlaste hinnagul suureneb risk haigestuda kopsuvähki tervelt 79 protsendi võrra, kui suitsetada päeva esimene sigaret poole tunni jooksul pärast ärkamist, vahendas Menshealth.de.

Luubi alla võeti 7610 suitsetajat, et välja selgitada seos kopsuvähi ja suitsetamisharjumuste vahel. 4776 vaadeldatavatest kannatasid kopsuvähi all, 2835 suitsetajat seevastu olid vähist priid. Uuringust selgus, et uurimisalused, kes kohe pärast ärkamist suitsu suhu pistsid, olid rohkem ohus, kui need, kes selle pahega hiljem algus tegid, hoolimata sellest, et nad päeva jooksul rohkem sigarette pahvisid.

Teadlaste oletuste põhjal riskivad hommikused suitsetajad suurema kopsuvähi ohuga, sellepärast et, nad tõmbavad suitsu intensiivsemalt sisse, võimaldades nii nikotiinil ja teistel ohtlikel ainetel veel kergemini organismi pääseda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles