Psühhoterapeut: väike flirt teistega hoiab suhte värskena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keha ja Meele Teraapiakeskuse nõustaja-psühhoterapeudi Aili Tammingu sõnul võib püsisuhtes olles teistega peale enda partneri flirtimine viidata, et suhe on muutunud liialt argiseks ning sel juhul pidavat flirt olemasolevale suhtele värskendavalt mõjuma.

Tamming tõdes flirtimise tagamaadest rääkides, et naiste üks põhivajadusi on meeldida ja end ilusana tunda niisamuti, nagu on meeste loomuses naisi vaadata.

«Näidake mulle Meest, kes pole vaadanud ilusale naisele tänaval järele. Kui selline leidub, siis on ta kas haige, pime või homo. Naistelegi meeldivad mehed, aga naised lihtsalt ei näita seda nii avalikult välja,» märkis ta.

Suhe vajab värskendust

Tammingu  hinnangul hoiab väike flirt suhte alati värskena – kui tunneme vajadust püsisuhtes olles flirtida, võibki see märku anda, et suhe on muutunud liiga argiseks ja energeetiliselt seisvaks. «Nii nagu me tuulutame enda eluruume, nõnda on vaja värskendada ja tuulutada ka suhet.»

Flirditakse siiski eelkõige iseenda vajaduste tõttu – see hoiab nõustaja sõnul inimese energia värske ja mängulisena ning flirdi kaudu saame tagasisidet ja peegeldust enda ilule ja olemisele. Näiteks tänaval kõndides kellegagi flirtimine mõjub seega energiataset tõstvalt.

«Kui me koju jõudes selle hea energia oma partnerile suuname, tehes talle komplimendi temagi välimuse kohta või tunnustame teda heatujuliselt mistahes teo või asja eest, siis saab sellest sündida kindlasti midagi head,» kõneles psühhoterapeut flirtimise positiivselt küljest.

Samuti mõjub Tammingu kinnitusel suhtele hästi eraldi väljas käimine: «Vanad targad naised on väljendanud, et vähemalt kolmandik ärkveloleku ajast peaksid naised veetma naiste seltskonnas ja mehed meeste seltskonnas või siis tehes soorollile vastavaid tegevusi. See tugevdab kummagi soolist olemist ja energiat ning hoiab koju jõudes paarisuhte värskema ja polaarsemana.»

Peamine tähelepanu kuulugu partnerile

Flirtides tuleks aga silmas pidada piiri, millest üle astumine võib püsisuhet kahjustada. «Lihtsalt komplimentide tegemine, mänguliste pilkude vahetamine ja silma pilgutamine «tundmatule» või siis tundmatu flirtivale pilgule silmapilgutusega vastamine on okei,» selgitas Tamming.

Kui sellele järgneb aga teadlik julgustamine järgmistele tegudele või ise nendega kaasa minek, siis on flirdist saanud midagi muud. Psühhoterapeudi soovitusel võiks lähtuda järgmisest põhimõttest: «Flirtides teen ainult seda, mida oleksin valmis vastu võtma ka oma partneri poolt.»

Tammingu sõnul ei tasu aga partneri juuresolekul ise aktiivselt ja nähtavalt flirtida. «Partner peab tundma, et tema kaaslane meeldib paljudele, kuid tema tähelepanu kuulub ainult temale! Praktika on näidanud seda, et kaaslane talub paarilise flirti paremini, kui ta tunneb, et on kõige erilisem,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles