Mis on jaapanlannade ilurelv kortsudega võitlemisel?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aastasadu on Jaapani iluideaaliks olnud veetlevad geišad oma portselannahaga. Ka tänapäeval jälgivad jaapanlannad rohkemal või vähemal määral seda iluideaali ja näevad vaeva, et nooruslikud välja näha. Frauenzimmer.de paljastab, kuidas jaapani naistel ka kõrges eas peaaegu kortsuvaba välja näha õnnestub.

Heinrich Heine'i Düsseldorfi ülikooli teadlased uurisid koostöös Nagoya (Jaapani) dermatoloogidega üle 50 sakslanna ja 48 jaapanlanna, et välja selgitada nende vananemiserinevused. Selgus, et saksa eakatel naistel oli oluliselt rohkem kortse näos kui nende jaapani eakaaslastel. Suured erinevused ilmnesid silmade ja suu piirkonnas: japaanlannadel oli silmade all 19 protsenti ja ülahuule kohal tervelt 41 protsenti vähem kortse kui sakslannadel.
 

Päikesekaitsevahendid

Teadlased väidavad, et kõige peamine japaanlannade nooruslikkuse põhjuseks on otsese päikesevalguse vältimine. Jaapani naised investeerivad palju päikesekaitsevahenditesse, kasutavad UV-faktoriga kosmeetikat ja käivad suurte päevavarjudega ringi. Nad kandvat isegi suviti kindaid, et kaitsta õrna käenahka. Solaariumit välditakse rangelt: ükski jaapani uurimisalune polnud kunagi solaariumis käinud. Tulihingelised päikesekummardjad võiksid siinkohal järele mõelda, kas kaunim on šokolaadipruun nahk nooruses või kuivetunud ploomi meenutav näolapp keskeas.

Antioksüdandid on A ja O

Teine oluline aspekt, mida japaani naised silmas peavad, on õige toitumine. Jaapani katsealustel leiti verest oluliselt rohkem antioksüdante kui saksa omadel. Antioksüdandid võitlevad kehas mürgiste ainete vastu, takistades rakkude kahjustumist ja vananemist.

Seleen, tsink ja C-vitamiin on parimad allikad, millest antioksüdante ammutada. Jaapanlannade sushi (kala, riis, vetikas) armastus tuleb naha tervise seisukohale kasuks. Peale sushi leidub suurel hulgal tsinki, seleeni ja C-vitamiini päevalilleseemnetes, leedrimarjades ja kookospähklis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles