Seitse nahahooldusvahendit loodusest

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juba aastasadu on inimesed osanud emakese looduse hüvesid nutikalt ära kasutada. Miks mitte ka tänapäeval lihtsade vahenditega nahka ravida ja hooldada? Enjoyliving.at annab mõne näpunäite, mida tarka looduses leiduvaga peale hakata.

Õun turgutab väsinud ja tuhmi näonahka

Riivi üks õun. Sega see veidikese mee ja ühe supilusika hapukoorega. Kanna valminud segu näole ja lase pool tunnikest mõjuda. Pese nägu peale maski leige veega puhtaks.

Kaselehed aitavad rasuse ja kõõmase peanaha korral

Kõige kasulikum on noori ja värskeid kaselehti varakevaditi korjata ning neil pimedas kuivada lasta. Kuivatatud lehed anumasse tõsta ja 80 protsendilise alkoholiga üle valada nii, et lehed täielikult kaetud oleks ja veel kuus nädalat pimedas, mitte külmas, tõmmata lasta.
 

Peapesuks valmistada järgmine tõmmis:
20 g kaselehe-alkoholi segu
10 g arnika tinktuuri
10 g takja tinktuuri
60 g hamamelise vett (nõid-sarapuu)
viis tilka melissiõli

Põldmarja lehtedest näovesi hooldab ebapuhast ja poorilist nahka

Võta peotäis põldmarja lehti ja vala need veerand liitri keeva veega üle. Lase 15 minutit tõmmata. Seejärel kurna ja tupsuta saadud vedelik näole.

Kurk toob leevendust kuivale nahale

Võta poole kurgi mahl ja purusta sellesse kaks teelusikat kaerahelbeid. Lase 15 minutit seista. Kanna segu puhastatud näole, lase veerand tundi seista ja pese leige veega maha.

Vaarikast saab toitva näomaski

Tambi vaarikad mee ja hapukoorega pudruks. Kanna puhtale näole ja aseta niiske rätik peale. Lama niiviisi 15 minutit ja pese leige veega nägu puhtaks.

Kartul võitleb kortsudega

Sega viis supilusikatäit kartuliputru (keedetud kartulitest) ühe teelusika oliiviõli, tilga sidrunimahla ja kahe teelusika hapukoorega korralikult läbi. Aseta segu veerand tunniks eelnevalt puhastatud näole. Seejärel pese nägu leige veega.

Lavendel leevendab jalgade higistamist

Raputa kaussi viis supilusikat kuivatatud lavendliõisi ja kalla need keeva veega üle. Lase 10 minutit seista ja pista jalad sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles