Viis ohtu, mis võivad kooselu talumatuks muuta

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mis võiks olla parem, kui õhtul armsama embuses uinuda ja hommikul reipalt koos päevale vastu tõtata? Kui paar otsustab koos elama hakata, on see tegelikult suurem samm, kui alguses tunduda võib. Igapäevane ninapidi koos olemine võib muutuda ka kurnavaks. Viviano.de lahkab probleeme, mis koos elades esile kerkida võivad.
 

Paljud armunud paarid kolivad suure õhinaga kokku ja võivad mõnikord kogeda, et partneri tõeline pale pole päris selline nagu arvati. Enne kooselu alustamist võiks aga mõned asjad korralikult läbi mõelda ja ette kujutada, kuidas kallim erinevas olukorras käituda võib.

Korra hoidmine

Salapära su kallima ümber haitub iga kord järjest väiksemaks, kui leiad, et kallim su jogurti, mille sa enda jaoks ostsid, tühjaks söönud või mustad sokid vedelema jätnud on. Mõnikord saabki tüli just mõnest tühipaljast detailist alguse. Partnerite erimeelsused koristamise ja korrahoidmise võivad suurte riidudeni viia.

Erinevad iseloomud

Ka erinevad vaated elule võivad paarilised riidu viia. Ühe osapoole jaoks võib pidev seltskonnas viibimine hädavajalik olla ja ta kutsub sageli sõpru külla, samal ajal, kui teine nelja seina vahel rahu ja vaikust nautida sooviks ja küllatulnud ukse taha tõstaks.

Lemmikloom

Lemmiklooma võtmine on suur vastutus ja tuleks kindlasti enne põhjalikult läbi mõelda. Kallimal võib mõne looma vastu allergia olla. Lisaks võib õli tulle valada vaidlemine, kelle kord koeraga jalutama minna on või hamstripuuri puhastada on.

Teleri või arvuti kasutamine

Liiga vali teler võib jällegi partnerile närvidele käia, kui too midagi lugeda või õppida tahab. Koos vaadates võib tekkida olukord, et kallimatel on erinevad eelistused: meespool tahab jalgpalli vaadata ja naispool näiteks sarja «Meeleheitel koduperenaised». Või istub su kallim liiga palju arvuti ees ja ei lase sul omi asju seal teha? Kõigil ei ole võimalik eraldi arvuteid või juhtmeta internetti muretseda.

Arvete maksmine

Harmoonilist õhkkonda võib rikkuda ka pidev riid raha ümber. Et seda vältida, tuleks enne kooselu kindlasti läbi rääkida, mis kulud kummagi kanda jäävad. Korteriüür, kommunaalmaksud, toit, muud ettenägematud kulud – palgast vaat et raha üle ei jäägi.

Võib öelda, et kooselus on väga tähtsal kohal teineteisega arvestamine ja rääkimine. Kõikidele probleemidele on lahendus. Ameerika retoorik Dale Carnegie on kord öelnud: «Elu on bumerang: inimene saab seda, mida ta vastu andnud on.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles