Arvamus: flirt püsisuhte ajal annab enesekindlust juurde

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas vajadus flirtida pikaajalise suhte ajal on ohumärk, mis annab teada, et olemasolevas suhtes on midagi valesti või on see tervislik, kui mingist piirist kaugemale ei minda? Naine24 palus aastaid püsisuhtes olnud Kätlinil* antud teemal arvamust avaldada.

Aeroobikatreener Kätlin (28) tutvus oma elukaaslase Raidoga* kaheksa aastat tagasi ühe suhtlusportaali vahendusel. Alguses piirdusid noored teineteise piltide kommenteerimisega, sellele järgnes telefoninumbrite vahetamine.

Koos hakati elama juba paar kuud pärast kohtumist. Püsimatu loomuga Kätlinit võlus mehe puhul tema küpsus ja iseseisvus. Naise sõnul on Raido kõige lähedasem variant tema meesideaalile ning nende kallis nelja-aastane tütar suure armastuse viljaks.

Kätlini arvates flirdivad inimesed paarisuhte ajal erinevatel põhjustel. Esimese põhjusena tõi ta välja, et mõne inimese jaoks on flirtimine suhtlusvormiks - muudmoodi ei taheta või ei osata. Täiuseihalejad on jällegi pidevalt kellegi «parema» otsingul ja hoiavad kõik võimalused lahtistena.

Osa inimesi võib flirtimise teel otsida aga emotsioone, mis suhtes kadunud on. Viimase põhjusena mainis Kätlin, et emotsionaalselt rusutud inimene püüab läbi flirtimise oma hingehaavu parandada.

Edeva loomuga naisterahvas flirdib ka ise vahel vastassugupoolega, kogudes nii positiivseid emotsioone. «Minu jaoks tundub flirtimine loomulik. Kui mõtlema hakata, siis ilmselt seepärast, et ma ei tee seda teadlikult. Lihtsalt kukub sedasi välja. Ja kes mida flirtimiseks peab... Aga eks see on enamikuga, kes suhtleb endale meeldiva vastassoo esindajaga nii, et naeratatakse rohkem, ollakse positiivsem,» märkis Kätlin.

«See tekitab elevust, kui lisaks oma kaaslasele keegi leiab, et olen ilus ja ihaldusväärne. See teadmine annab tohutult enesekindlust juurde,» arvas võluv aeroobikatreener. Samas on ta raudkindel, et flirt väljaspool püsisuhet peaks jääma pelgalt suhtlustasandile, mitte kätkema endas teatud füüsilisi lähenemiskatseid. «Kui hakata emotsioonide ajel tegutsema, võib juhtuda rohkem halba kui head,» nentis Kätlin.

Kas flirtimine on alati olemasolevas suhtes ohumärgiks või mitte – seda naine nii üheselt ei võtaks ja leiab, et see oleneb flirtijast endast ja tema eesmärgist. Muidugi ei tohiks ka oma kaaslast unarusse jätta ja flirtida saab ju temagagi.

Kätlin leiab, et kelmikas flirt Raidoga vürtsitab nende suhet. «Ma flirdin tõenäoliselt oma mehega harvem kui algusaegadel. Võiks öelda, et flirtimine on asendunud armsate žestidega, näiteks lillede saatmise ja vallatute kirjakeste jätmisega.»

Kätlin peab oma pikaealise suhte saladuseks seda, et nad annavad üksteisele piisavalt vabadust ja hingamisruumi. Vabaduse all ei pea naine muidugi silmas kõrvalehüppeid.

«Leian, et mu kaaslane on täpselt see, keda oma ellu vajan. Me toimime, sest täiendame üksteist. Ta on kõike seda, mida mina pole ja ma sooviksin rohkem tema moodi olla. Ta annab mulle rahu ja kindlustunde,» ütles Kätlin armsalt punastades.


(* nimi muudetud)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles