Regulaarne füüsiline aktiivsus on kasulik ka ajule

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treeningust pole mitte ainult kehale kasu, vaid ka ajule
Treeningust pole mitte ainult kehale kasu, vaid ka ajule Foto: SCANPIX

Uue uuringu kohaselt on füüsilisest treeningust ka mõistusele kasu. Siiski vajavad edasist uurimist täpsed mehhanismid, kuidas füüsiline koormus aju struktuuri ja funktsioone mõjutab.

Illinoisi ülikooli teadlane Michelle W. Voss analüüsis oma töögrupiga 111 varem tehtud uurimust ning jõudis järeldusele, et nii aeroobsed harjutused kui ka jõutreening parandavad aju tervist ja kognitiivseid funktsioone, vahendas teadus.err.ee.

Väidetavalt parandab kehalise aktiivsuse suurendamine inimese mälu, tähelepanu ja otsustusvõimet. Samuti on eelnevatest loomkatsetest selgunud, et treening võib muuta aju struktuuri, põhjustades uute närvirakkude ja veresoonte kasvu ning soodustades ajurakkude kasvamist ja paranemist.

Kuna treeningu täpne toimemehhanism ajule on veel teadmata, on edasine uurimine vajalik, et hinnata eri laadi füüsiliste harjutuste mõju aju tervisele ja kognitsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles