Seitse kasulikku nippi juuksepesuks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapesuks piisab mündisuurusest šampoonikogusest
Peapesuks piisab mündisuurusest šampoonikogusest Foto: SCANPIX

Pole tähtis, kui pikad või mis värvi su juuksed on, mis soengut või lõikust sa kannad - pesta tuleb oma lõvilakka nii või teisiti. Allwomenstalk.com kogus seitse nippi, mis peapesu edukaks teevad ja kiharad läikima löövad.

Harja juukseid enne pesu

Vaevalt, et keegi tahaks omale peale pesu pähe herilaspesa. Eriti kipuvad just pikemad juuksed kergesti pusasse minema. Märgadel juustel tuleks kõigepealt kuivada lasta, enne kui kammi või harjaga neid töödelda. Kõige kasulikum oleks kiharaid enne pesu harjata: saad üleliigsest mustusest ja rasust lahti, muutes juuksed paremini pestavamaks. Lisaks saad oma lugematud karvad prügikasti visata, selle asemel, et nendega äravoolutoru ummistada.

Kasuta šampooni mõistlikult

Sa ei vaja peotäit šampooni, et oma juuksed puhtaks saada. Oma kontsentraadilt on šampoon kange ja seetõttu tuleks seda vähesel määral kasutada. Lühikeste juuste pesuks piisab ühe euro mündi suurusest kogusest, pikkade juuste omanikud võivad kogust kaks korda suurendada.

Pese peanahka, mitte juukseotsi

On väga oluline, et peseksid oma peanahka. Juuksejuured on teatavasti rasusemad kui otsad. Juukseotsad saavad ka siis puhtaks, kui juukseid loputama asud. Hõõru pesemisvahendiga õrnalt sõrmedega ringjaid liigutusi tehes oma peanahka kuniks see puhas on.

Peanahk palsamit ei vaja

Peanahk toodab ise rasu, mis tähendab, et see piirkond palsamiga turgutamist ei vaja. Vastupidi: see võib juuksed liigselt rasuseks ja raskeks muuta. Kuivad juukseotsad vajavad kindlasti aga palsamit, sest vajalikud toitained nendeni ei jõua.

Lase palsamil mõjuda

Palsami pähe määrimisest ja maha loputamisest kasu ei ole - sellel tuleb ka piisavalt mõjuda lasta. Erinevate palsamite pudelite pealt võib lugeda, et seda tuleb juustes hoida mõni minut, kuid võid südame rahuga seda aega pikendada. Kõige paremini imendub palsam juustesse saunas olles või rätikukuivadesse juustesse kandes. Kasuta duši all olles aega mõistlikult: samal ajal kui palsam mõjub, võid oma sääri raseerida.

Loputa hoolikalt

Juukseid tuleb loputada seni, kui nad täiesti puhtad on. Palju inimesed pesevad kiiruga oma juukseid, jättes sinna tahtmatult nii šampooni kui ka palsami ülejääke, mis muudab juuksed läiketuks ja luduks. Pea meeles, et juuste pesemisel kulub loputamisele mitu korda rohkem aega kui šampooniga pesuks.

Lõpeta pesu külma veega

Nii ebameeldivalt, kui see ka ei kõlaks, võiks viimane loputusvesi jahe olla. Jutt ei käi muidugi jääkülmast veest, aga see võiks olla külmem kui leige vesi. Külma veega pestes lukustub juuste soomuskiht, pannes kiharad kaunilt särama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles