Kuus märki, mis viitavad partneri truudusetusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kirjanik ja sotsiaalpsühholoog Susan K. Perry on kaheksa aastat armuvalus inimestele kirja teel nõu andnud ning otsustas lõpuks koostada nimekirja vihjetest, mis annavad aimu, et abikaasal/kallimal kas oli kõrvalehüpe või on tõenäoline tema truudusetus lähitulevikus.

Truudusetusele viitavad märgid avaldas psühholoogiaportaal Psychology Today.

Ta on salatsema hakanud.

Salatsev käitumine – näiteks jalutab ta telefoniga rääkides teise tuppa või sulgeb arvutiekraani (või vajutab kiiruga mõnd klahvi), kui nägemisulatusse ilmud – viitab, et su partner ehitab enda ümber müüri, juhuks, kui seda ühel päeval vaja läheb.

Tülid lahvatavad näiliselt ilma põhjuseta.

Kui su kallim saab vihasemaks kui oodata võiks, siis on sel sageli varjatud põhjused. Viha ja vaidlus võivad olla vahendid näitamaks, et selles suhtes oled probleemiks sina.

Ta väidab, et sa ei arene.

Väidetavalt leiab sinu partner uusi hobisid ja areneb, kuid sina oled toppama jäänud ja ei muutu. Kui sel tõepõhja all ei ole ning kallima ainsaks uueks huviks on teist tüüpi pornograafia, siis vaata ette.

Ta usub endiselt hingesugulusse.

Täiskasvanud kaaslased kohanevad pikaajalise armastuse tegelikkusega. Mõned naised ja mehed jäävad seevastu veendunuks, et «see õige» on kusagil olemas ning praegune kallim on paremuselt teine.

Kuidas suhtub su kallim filmidesse, mis idealiseerivad armastust ja vastandavad selle «tavalisele» suhtele? Kas üks teist süüdistab teist selles, et seksite järjest harvem? Kas ühel teist on harjumuseks öelda «oleks vaid», justkui sõltuks õnn teisest inimesest ning ise selleks pingutama ei peagi?

Üks teist tunneb end pidevalt alavääristatult.

Pidev kriitika, isegi kui see on leebelt sõnastatud, tekitab tunde, nagu ei oleks sinust piisavalt ja peaksid end täielikult muutma. Varem või hiljem otsib üks teist sellest väljapääsu.

Ta on unustanud teie suhte imelised algusajad.

Teed juttu teie põnevast kohtingust, mõnest hinnalisest mälestusest, kuid ta ei suuda seda meenutada. Kui helged mälestused ei ole kooskõlas õnnetu olevikuga, siis surutakse need alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles