Kasvatusel lähtu lapse isiksusetüübist

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema ja laps
Ema ja laps Foto: SCANPIX

Washingtoni ülikooli psühholoogide uuringust selgus, et lapse isiksusetüübile vastav kasvatusviis aitab kooliealistel lastel depressioonisümptomeid poole võrra vähendada. Samas kui valesti valitud kasvatusmaneer suurendab nende depressiooni kaks korda.

Kolme aasta pikkuses uuringus osales 214 last, võrdne arv poisse ja tüdrukuid, kes olid uuringu alguses keskmiselt üheksa aastat vanad ning nende emad, vahendas teadus.err.ee.

Washingtoni ülikooli laste ja perede tugikeskuse juhataja Liliana Lengua ütles, et vanemad peaksid oma lapsi keerulistes olukordades küll aitama ja toetama, kuid mitte kõike kontrollida püüdma.

Samal ajal kui viletsema enesekontrolliga lapsed on tugevama suunamise ja aitamise üle tänulikud, tajuvad hea enesekontrolliga lapsed pideva sekkumise ja vanemate reeglite peale surumise tõttu lisastressi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles