Tuntud Vene näitleja nautis Pärnus puhkust

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina (paremal) ja Daša Apeksimova tegid jalutuskäigu Pärnu vanalinnas. See tõik, et Apeksimova kannab vaid musti rõivaid, leidis Pärnuski kinnitust. Ema stiili on üle võtnud ka tütar.
Irina (paremal) ja Daša Apeksimova tegid jalutuskäigu Pärnu vanalinnas. See tõik, et Apeksimova kannab vaid musti rõivaid, leidis Pärnuski kinnitust. Ema stiili on üle võtnud ka tütar. Foto: Konstantin Tabanakov

Venemaa tuntud teatri- ja filminäitleja Irina Apeksimova veetis nädala Pärnus, nautides spaateenuseid ja lõõgastudes kiirest elutempost.

«Puhkus oli suurepärane,» ütles Moskva staar Tervise Paradiisis viimasel õhtul enne ärasõitu. «Mulle jäävad sellest nädalast parimad muljed.»

Näitlejanna rääkis, et kui ta puhkus spaas algas, mõtles ta esimeste protseduuride ajal: tehke minuga, mida vaid soovite, mina ainult lõõgastun. Kuid viimasel päeval viimasel protseduuril tundus talle, et ta on küllastunud. «Mõtlesin: rohkem ma ei suuda lamada, nüüd on juba vaja liikuma hakata,» rääkis Apeksimova, kes on kuulsaks saanud Moskva teatrilavadel ja kinolinal, pälvinud parima naisosatäitja auhinna 1994. aasta Pariisi filmifestivalil ning mänginud ka Hollywoodis.

Absoluutne puhkus

Irina Apeksimova 18-aastane tütar Daša, kes emaga koos Pärnu suve nautis, lisas, et kui tema jäi massaažide ajal alati kohe magama, siis viimasel päeval ta enam protseduuril ei uinunud. «Nüüd on tunne, et tahaks jälle kuhugi minna,» ütles Daša, kes puhkas siin pingest pärast sissesaamist Moskva akadeemilise Kunstiteatri (MHAT) kooli, kus konkursil osales 6000 soovijat 24 kohale ja mille 1990. aastal lõpetas Irina Apeksimova. Sama teatri lõpetas ka Daša isa, näitleja Valeri Nikolajev.

«See on olnud absoluutne puhkus,» jätkas näitlejanna rahulolevalt. «Esimest korda elus sain ma tõeliselt puhata ja esimest korda üldse oma  elus planeerisin ma sellist puhkust.»

Vaatamata sellele, et moskvalanna lasi Pärnusse saabudes vastuvõtjatel kogu kultuuriprogrammi tühistada, soovides ainult puhata, rõdul istuda ja merd vaadelda, jõudis ta tutvuda Pärnu ajaloolise vanalinnaga ja teha kaasa meresõidu Pärnu Jahtklubi kommodoori Egon Elšteini purjekal kolmapäevase regati ajal. «Olime tormisel merel,» rääkis näitlejanna. «Saime märjaks. Jahe oli. Aga kui päike oleks paistnud ja meri oleks ilus olnud, poleks me sellist meeldejäävat elamust saanud.» Daša lisas: «Olime märjad, aga kuivasime ära ja midagi ei juhtunud.» Nädalasest spaapuhkusest piisab, et tunda ennast tõeliselt puhanuna, arvas näitlejanna.

Daša lisas, et temale oli jahiga sõit tormisel merel selle nädala murdepunktiks, kus ta tundis, et nüüd on puhanud.

Soovitan Pärnut sõpradele

«Ma soovitan Pärnut kindlasti oma sõpradele,» ütles näitlejanna. 45-aastase Irina Apeksimova arvates teavad tema eakaaslased Venemaal kunagist Pribaltikat ja selle kahte kuulsat kuurorti Jurmalat ja Pärnut. Teatakse ka seda, et Pärnus või Pärnu lähedal puhkas priimabaleriin Maia Plissetskaja, aga see kõik on minevik.

«Üldiselt Pärnut Venemaal ei teata,» arvas näitlejanna. Ta lisas, et Pärnut peaks tutvustama nii rikastele kui keskklassi inimestele. Esimesed eelistavad suvitada Šveitsis ja Itaalias, aga nad ei tea, mis võimalused on siin. Rikastel on raha, aga mida rikkam inimene, seda paremini ta oskab raha lugeda, rääkis näitlejanna.

Vene keskklass pole Pärnust kuulnudki ja sõidab Türki puhkama. «Nendeni peaks jõudma rohkem infot Pärnu kohta,» arvas Apeksimova.

Pärnu eeliseks nimetas ta rahulikku elurütmi, kaunist loodust ja puhast õhku. «Ja mis kõige olulisem: armsad inimesed, kes siin turisti ümbritsevad tähelepanuga. Nendeta poleks mul nii suurepäraseid muljeid linnast ja hotellist.»

Moskvalannadel oli ees reede varahommikul sõit Tallinna, et lennata Madriidi. «Kavatseme puhkust jätkata, vaadata Hispaania kauneid linnu, külastada muuseume,» rääkis Irina Apeksimova. Ta jutustas, et armastab võõrastes paikades vaadata linnu, maju ja inimesi ning maiustada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles