Veronika Portsmuth: ka väga naiselikult saab olla koori dirigent

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronika Portsmuth
Veronika Portsmuth Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Noorte laulu- ja tantsupeo «Maa ja ilm» kunstilisel juhil Veronika Portsmuthil (30) on hoolimata oma noorest east ette näidata aukartustäratav nimekiri kooridest, mida ta on juhatanud, ning lõpetatud koolidest, sai lugeda ajakirjast Kroonika.

Arvamuse, et dirigeerimine just kõige naiselikum amet ei ole, lükkab Portsmuth ümber: «Kas naiselik või mehelik amet – ma usun, et saab ka väga naiselikult olla koori dirigent, olla seejuures kihvt. Selleks, et dirigent olla, ei pea käima laia sammuga ja kandma kogu aeg pükse.»

Laulu- ja tantsupidu on küll läbi, kuid pärast suurt projekti Portsmuth puhkama ei jää, vaid tegutseb edasi, sest see on muusiku erialal paratamatu. Siiski on naisel enda sõnul ka veel palju tegemata: «Kui ma vaatan kas või oma klassiõdesid, kellel on juba suured pered, kes on koduse eluga hõivatud, siis... Eks mul on see kõik veel ees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles