Tõhus hommikusöök: kohev muna-juustu vorm päikesekuivatatud tomatitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohev muna-juustu vorm päikesekuivatatud tomatitega.
Kohev muna-juustu vorm päikesekuivatatud tomatitega. Foto: Ajakirjade Kirjastus

Raili Miku ja Pille Endeni raamatust «Hommikusöök - hea päeva algus» leiab mitmeid ideid, mida isuäratavaks ja kiireks hommikueineks valmistada. Alljärgnevalt jagame raamatust koheva muna-juustu vormi valmistamise õpetuse.

Päikesekuivatatud tomatites on säilinud kõik väärtuslikud toitained, seega sobib neid värsketega samaväärselt omletis kasutada. Itaaliapärasele maitsele annab kohevust ja kodumaisust kodujuust.

Kogus neljale, valmistamisaeg 20 minutit.

Vaja läheb:

  • 3 muna
  • 150 g kodujuustu
  • 100 g riivitud juustu
  • 6 päikesekuivatatud tomatit
  • 2 sl majoneesi
  • terake soola, musta pipart

Klopi munad lahti. Lisa kodujuust, hakitud tomatid, riivjuust ja majonees. Maitsesta vähese soola (tomatid annavad samuti soolasust) ja musta pipraga. Kalla segu väikestesse vormidesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit, kuni toit on uhkelt kohev ja kuldne. Kui sul väikesi vorme pole, kasuta üht suurt.

Retsept on pärit Raili Miku ja Pille Endeni raamatust «Hommikusöök - hea päeva algus» (Ajakirjade Kirjastus 2011).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles