Jumestuskunstnik: mehed ei vali naisi meigi järgi!

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadagi meeldib kõikidel naisterahvastel end kauniks teha. Mõnes olukorras tuleb end aga ka ilma meigita näidata. Palusime meigikunstnik Janica Koolil antud teemal arvamust avaldada ja nõu anda, kuidas ka minimaalse meigiga hea välja näha.

Meigiga magamine

Osa naiste jaoks on mõeldamatu end ilma meigita oma kallimale näidata, eriti värskes suhtes, ja nad heidavad tihti värvitud näoga magama. «Kui meigiga mõni öö magada, ei juhtu näonahaga midagi hullu. See oleneb ka nahatüübist, võib-olla on hommikuks silmad paistes või väike vistrik tekkinud,» ei näe Kool meigiga magamises väga suurt probleemi.

Samas nõustus meigikunstnik ka väitega, et nahal on vaja öösel hingata ja meigiga magamine üldjuhul soovituslik ei ole. «Meik kaitseb nahka saastatuse ja muude väliste tegurite eest. Paljud meigitooted sisaldavad aineid, mis imenduvad organismi, näiteks raskemetalle, ja seepärast peaks enne magamaminekut näo puhtaks tegema.»

Kooli sõnul peaksid inimesed väga hoolikalt valima, mida nad endale peale määrivad. Kui toitumist jälgitakse väga pedantselt, siis kosmeetika vallas tehakse tihti mööndusi. «Toiduga on nii, et ained, mis on kahjulikud või mida organism ei omasta, tulevad kergesti välja. Nahk ei saa selekteerida, mis on kahjulik ja mis mitte. Kõik, mis peale määritakse, jääb nahka,» pani jumestaja naistele südamele, et nood kahtlase päritoluga või parim enne ületanud tooteid ei kasutaks.

Jumestuskunstnik jutustas muuhulgas, et on ka mineraalkosmeetikaga naisi kauniks maalinud. Väidetavalt mõjub mineraalkosmeetika rahustavalt ja põletikuvastaselt. «Naistele, kellel olid akneprobleemid või kuperroosa, soovitati õhtul päevameik maha võtta ja ööseks näole mineraalpuudrit pintseldada,» tõi Kool ka teistsuguse näite. Poore ei pidavat mineraaltooted ummistama, kuna ei sisalda õlisid.

Hirm olla «paljas»

Nii mõnedki avaliku elu tegelased on väitnud, et ilma meigita tunneksid nad end nagu nad oleksid paljad. Hollywoodi näitleja Sofia Vergana tunnistas kord ajakirja Shape veergudel, et värvimata huultega kodust lahkumine võrduks tema jaoks alasti välja minemisega. Ka Eesti kuulsaim metroseksuaal Vaido Neigaus pajatas umbes kaks aastat tagasi Elu24-le, et ilma jumestuskreemita tunneb ta end paljalt.

Jumestuskunstnik Janica Kool sõnas, et tema jaoks on see probleem võõras. «Ise meigin ma end suhteliselt tagasihoidlikult ja vähe. Aga hukka mõista ma neid inimesi, kes pidevalt meigikorra all on, ei saa. Kellel on pigmendilaigud, armid või akneprobleem ja kes end jumestusega paremini tunneb, lasku käia. Või klienditeenindajad, kellelt oodatakse kaunist ja hoolitsetud välimust.»

Kahel aastal on 14. aprillil meigivaba päeva tähistatud. «Ma imestasin, kui palju meediakära selle ümber tekitati, nagu oleks meeletu revolutsioon toimunud. Mulle jäi see arusaamatuks, aga võib-olla oleneb see inimesest. Minu sõbrannad meigivad end minimaalselt, kasutades ripsmetušši või päikesepuudrit,» ei nõustu Kool väitega, et kõik naised ülejäänud ajal tugevalt meigitud oleks.

Jumestuskunstniku hinnangul kehtib meikimiselgi tõde, et mida vähem, seda parem. Tuleks rõhutada oma tugevat külge, näiteks põsesarnu, huuli või silmi. Tugev huulemeik ja tugev silmameik kokku ei sobi.

Meigita naine – kallimale ebaatraktiivne?

Me kõik oleme selle üle pead murdnud,  kuidas me pärast trenni või sauna kallimale näime. Kas siis peaks üldse ujumisest ja saunatamisest loobuma, et kaunist meiki kaitsta või julgelt katmata näoga ringi käima?

Jumestuskunstnik Janica Kool peab seda vääraks, kui inimene end ainult välimuse põhjal hindab ja leiab, et hirm end kaaslasele ees meigita näidata on põhjendamatu.

«Kaaslane ei vali sind tõenäoliselt mitte ilusa ripsmetuši või huuleläike pärast. Minu tuttavate meeste puhul olen ma täheldanud, et tütarlapse ülepakutud meik või liiga sätitud olek ei tõmba nende tähelepanu, vähemalt mitte positiivset. Meesterahvale võib paksu meigikorra all olev ripsmepikendustega naine hirmutavalt mõjuda. Mõeldakse, kuidas ta siis välja näha võib, kui kõik see on maha võetud on,» nentis meikar.

Vahel tuleb ekstreemseid olukordi ette, kus enda sättimine kõige mugavam ei ole. Kooli hinnangul peaks naisterahvas siis enda jaoks selgeks mõtlema, kas ta on näiteks matkal või reisil olles piisavalt aega oma meiki kohendada ja mis oleks kaunim, kas laialiläinud meigiga ringi lasta või puhta näo kasuks otsustada. Rannas olles võiks meigikunstniku sõnul veekindla ripsmetuši valida, aga jumestuskreemist ja puudrist võiks küll loobuda, sest päike ei hakka niiviisi näole peale.

Kooli jutust jääb kõlama, et naisterahvad peaksid pigem näohooldusesse panustama ja siis on nahk ka ilma jumestusvahenditeta kaunis. «Nahaprobleemidega tuleb kohe tegeleda ja abi saamiseks kosmeetiku või nahaarsti poole pöörduda. Kõige hullem on see, kui kinnikatmise teel soovitakse probleemist mööda hiilida. Ilu tuleb ju seestpoolt.»

Kui aga meigita üldse kallima ette ilmuda ei malda, soovitab Kool ripsmete ja kulmude keemilise värvimise kasuks otsustada. Tumedate silmaaluste või vistrike katmiseks võib kasutada peitekreemi või -pulka, selleks ei pea tervet nägu üle pintseldama. «Üks võimalus on aga ka püsimeigi tegemist kaaluda, aga sel juhul hoolikalt tegijat valida. See jääb mitmeks aastaks,» märkis Kool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles