Teele Viira end naisõiguslaseks ei pea ja enda eest maksmist taga ei aja

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunis lauljatar Teele Viira
Kaunis lauljatar Teele Viira Foto: SCANPIX

Vahel on raske otsustada, kes väljas käies maksma peaks. Kas vanade traditsioonide kohaselt mees, või peaks ka naine oma panuse andma? Naine24 uuris lauljatarilt ja saate «Eesti otsib superstaari 2011» finalistilt Teele Viiralt, mis põhimõtted kaunil naisterahval väljategemise kohta on.

Sõpradega väljas olles tahab Teele alati enda eest ise maksta, kohtingul olles poleks tal midagi selle vastu, kui meespool maksaks. See oleneb muidugi ka kohast.

«Kui keegi mõtleb eksklusiivse kohtingu välja, reserveeriks näiteks terve ostukeskuse, siis ma arvan küll, et tunneks veidi süümepiinu, aga samas oleks ma meelitatud,» vastas Teele küsimusele, kas ta väljategemise tõttu end võlglasena ei tunneks.

Teele sõnul oleks kõige ideaalsem variant see, kui kohtingul olles naine ka enese eest maksmise soovi ilmutaks, näitamaks seda, et saab ise endaga hakkama. «Naine ei pea ilmtingimata ütlema, et ta maksta soovib. Ka žest, näiteks rahakoti välja võtmine, näitab seda,» leidis neiu. See on siis juba mehe otsustada, kas tema kanda jäävad mõlema poole kulutused või mitte.

Vahel on Teele ka tahtmatult mõne noormehe au riivanud, öeldes, et võib ise maksta. «Ma mõtlesin, et ma teen head ja maksan ise. Ma olen ju ikkagi iseseisev. Aga hiljem tundus mulle, et poleks pidanud ikka pakkuma, kaaslasel oleks mehelikum tunne olnud.

Seda ma ei arva, et nüüd peaks naisõiguslaseks hakkama ja täiega enda eest maksma ja peale pressima. Ma arvan, et selline käitumine ei lähe ühelegi mehele peale,» tõdes Teele.

Kindlasti ei sümpatiseeri lauljale naised, kes uhkustades ringi käivad ja räägivad, kui palju neile välja tehti. Teele tutvusringkonnas selliseid eksemplare ei leidu. «See on materiaalne ja pinnapealne suhtumine. Minu sõbrad teeksid selliste kulul iroonilisi nalju,» rääkis Teele.

Põlise saarlasena puhkes neiu naerma, kui temalt küsisime, kas Saaremaal ka teistsugused kohtingureeglid kehtivad kui Tallinnas. «Ei, võib-olla ainult see, et väljaskäimise kohti on vähem. Meil on ka internet ja auto,» lõõpis Teele.

Kas Teele läheks ka vaese tudengipoisiga välja? «Läheks ikka, aga siis ta peaks hullult ägeda kohtingu välja mõtlema, millele väga vähe raha kuluks. Oma fantaasiat kasutama,» sõnas Teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles