Wayne`s Coffee: majanduslangus ei kahanda inimeste kohviisu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kohvikutekett Wayne`s Coffee ei karda majanduslangusest hoolimata klientide puudust. Pildil Wayne`s Coffee Tallinnas.
Rootsi kohvikutekett Wayne`s Coffee ei karda majanduslangusest hoolimata klientide puudust. Pildil Wayne`s Coffee Tallinnas. Foto: Mihkel-Markus Mikk / SL Õhtuleht

Rootsi päritolu kohvikutekett Wayne`s Coffee peab ülemaailmsest majanduslangusest hoolimata laienemisplaane. Ettevõtte esindajate sõnul ei ole kohvitass esimene asi, millest inimesed rahanappusel loobuvad.

1994. aastal alustanud Wayne`s Coffee-l on tänaseks Rootsis, Soomes, Taanis, Poolas, Venemaal ja Eestis kokku 100 kohvikut. Uue riigina on firma sihikule võtnud Norra, kirjutas E24.

Esimest Norra kohvikut hakkavad juhtima Sverre Orm Øverland ja Ane Heyn. Kumbki neist ei tunne kohaliku ega maailmas valitseva majandusolukorra tõttu erilist muret.

«Inimesed loobuvad suurtest asjadest. Kohviisu jääb,» lausus Heyn.

Sarnasel seisukohal on ka üks keti asutajatest ja omanikest Lena Madison.

«Selle väikese pausi igapäevasest stressist lubavad inimesed endale ikka,» arvas ta.

Samas on Norra majandusteadlased viimasel ajal mitmeid kordi rahva tähelepanu juhtinud sellele, et 30 Norra ehk ligi 53 Eesti krooni maksvast kohvitassist loobumine on üks lihtsamaid säästmisviise. Neile, kes joovad päevas üks-kaks tassi, tähendab see aastas pea 11 000 Norra ehk 19 000 Eesti krooni suurust kokkuhoidu.

Wayne`s Coffee seisukohast erineb ka USA kogemus. Sealne kohvikutekett Starbucks on selle aasta jooksul kinni pannud 660 kohvikut ja viimase kvartali kasum kahanes tervelt 97 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles