Kui palju kaloreid põletab seks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pool tundi seksi põletab keskmiselt 85 kilokalorit - lisaks ei tohiks ära unustada asendit ehk mida suuremat füüsilist pingutust see nõuab, seda rohkem kaob ka kaloreid, kirjutab ajakiri Naised.

Näiteks kui passiivses misjonäriasendis kulutab naine ühe vahekorra ajal keskmiselt 26 kilokalorit (mees 42), siis naise kalorikulu mehe peal juba 85 (mehel samal ajal 33).

Viisteist minutit suuseksi kulutab umbes ühe veinisõõmu jagu kaloreid, kuid ära unusta, et ka sperma sisaldab kaloreid: umbes 7 kilokalorit teelusikatäis (keskmine seemnepurse on 1-2 teelusikatäit spermat).

Masturbeerimisega võib kulutada keskmiselt 100-150 kilokalorit, kui see toimub turvaliselt oma kodus diivanil või voodis. Kalorikulu võib aga tõusta kuni 300ni, kui mastrubeerida eriti jõuliselt ja olukorras, kus keegi võib peale sattuda.

Orgasmi käigus kulutab keha ekspertide hinnangul 60-100 kilokalorit.

Üldiselt on on seksi ja muude sellega kaasnevate tegevuste kalorikulu püütud mõõta korduvalt ja tulemused on erinevad, sõltudes inimese aktiivusest, asendist, kohast ja isegi riietusest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles