Kas šampoon, mida kasutad, võib sind paksuks teha?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika meditsiinispetsialistide värske uurimus näitas, et kehakaalu võivad lisaks toidule ja kehalisele aktiivsusele mõjutada ka tarbekosmeetikas sisalduvad ftalaadid, mis kuuluvad umbes 70 protsendi šampoonide, kosmeetikumide ja seepide koostisse.
 

New Yorgis asuva Mount Sinai meditsiinikeskuse arstid soovitavad ftalaate iga hinna eest vältida, sest need võivad kahjustada hormonaalsüsteemi, mis tavaliselt kehakaalu reguleerib, vahendas Õhtuleht.

Uurimisrühmas osalenud lastearst Maida Galvez soovitas ftalaatide vältimiseks eelistada tarbekosmeetikat ostes lõhnavabu ja orgaanilisi tooteid.

Arstide sõnul on äärmiselt kahjulik ka bisfenool A, mida leidub paljude toidupakendite ning plastikust vee- ja lutipudelite koostises ning mis matkib organismis östrogeenide toimet ja võib seeläbi organismi arengut ja immuunsüsteemi kahjustada.

Eelmise aasta lõpus andis Euroopa Liit teada, et 2011. aastast alates on keelatud bisfenool A kasutamine lutipudelites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles