Kümme soovitust südamevalust ülesaamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi pole veel olemas ravimit, mis murtud südant raviks, võib mõni väike elumuudatus valu leevendada. Portaal Brigitte.de pakub kümme erinevat abinõu, kuidas see raske aeg üle elada.

1. Võta aega kurvastamiseks

Ära tee nägu, et kõik on korras. Kuula kurbi laule, loe luulet või vaata südantlõhestavaid armastusfilme – mida rohkem need sind nutma ajavad, seda parem. Pärast pikki kurvastushetki määra omale tähtaeg, millal sa end paremini tunda tahad.

2. Ära jää murega üksi

Kohtu mõne sõbrannaga, kes hästi kuulata oskab. Või veel parem: sõbrannaga, kes alles ise äsja lahku läinud. Jagage oma kogemusi ja lohutage üksteist.

3. Tee kodus suurpuhastus

Vaata kodu kriitilise pilguga üle. Pane kõik asjad, mis sulle eksi meenutavad, näiteks pildid, riided või CD-d kastidesse silma alt ära. Kuidas oleks uue toakujundusega?

4. Mine reisile

Reisida võid üksi või sõpradega. Oluline on uusi elamusi saada ja argirutiinist välja murda. Ka päevakruiis Helsingisse viib mõtted mujale.

5. Pea päevikut

Mida sa tunned? Millest sa kõige rohkem puudust tunned? Mis on kõige raskem? Milline oli su elu enne suhet? Kirjuta kõik üles, mis su südant vaevab! Tihti tundub nii mõnigi asi paberil talutavam kui mõttes.

6. Mediteeri või mine massaaži

Proovi joogat, meditatsiooni või hüpnoosi. Paljud lõdvestus- ja hingamisharjutused aitavad enesetunnet parandada. Miks mitte lubada endale üks massaažikuur.

7. Muuda oma välimust

Sa ei pea totaalselt oma välimust muutma. Tihti piisab uuest lõikusest või juuksevärvist, et end enesekindlamana tunda. Või katseta mõnda uut kosmeetikavahendit.

8. Vii oma unistused täide

Koosta nimekiri asjadest, mida sa alati teha oled tahtnud. Langevarjuhüpe, maratonijooks või uued kingad, mida liiga kalliks oled pidanud. Tee kõik selle nimel, et võimalikult paljud asjad nimekirjast korda saadetud saaks.

9. Mõtle positiivselt

Elu on ilus! Siinkohal aitab jällegi päeviku pidamine. Kirjuta kõik meeldivad ja toredad sündmused üles! Leia igas päevas midagi positiivset, näiteks kui kuulsid raadios lemmiklaulu, kohtasid vana tuttavat või kui said tööl kiita.

10. Tunne end jälle ihaldusväärsena

Naudi vallaliste inimeste rõõme! Nüüd, kui sa enam püsisuhtes pole, võid südamerahuga võhivõõraga flirtida või sõbrannadega välja minna.Tunne komplimentidest rõõmu ja naudi elu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles