Seksuoloog: suguakti mehaanika sõltub enam naisest kui mehest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanal 11 tõsielusaates «Minu imeline elu» oli neljapäeval kõneaineks seks ning näiteks Elo rääkis enda kogemustele tuginedes, et mõnes suhtes sobitakse intiimplaanis suurepäraselt, kuigi teistel tasanditel puudub tõmme ning kui mehe kõrvade vahel peaks tuul vilistama, siis on tähtis ka suguti suurus. Palusime seksuoloog Imre Rammulil selgitada, millest füüsiline tõmme sõltub, kui mitte emotsionaalsest lähedusest, ning kui olulised ikkagi on meheau mõõtmed.

Rammuli sõnul mängib naise eelistuste juures rolli seksuaalsuse kõikumine menstruaaltsükli lõikes. «Kui ühes tsükli faasis tahetakse suurt, isast ja karvast, siis teises faasis tahetakse näiteks lokkidega luulelist ja udulise olekuga inimest,» kirjeldas ta ilmekalt tõestatud fakti.

Teisalt oleneb seksuaalne tõmme sageli ka partnerite esimesest vahekorrast, mille põhjal tehakse järeldused, kui hea on seks selle inimesega. «Samas see on natukene meeste suhtes ebaaus. Mehed on sageli ähmi täis esimene kord ja siis võib olla nii, et luu murdub või ei ole kodanikujulgust piisaval määral või tekib seemnepurse liiga kiiresti,» märkis seksuoloog.

Kvaliteet tekib intiimsuhtes tavaliselt siiski enamate lävimiskordade järel, ütles Rammul. Samas inimesed, kelle vahel toimib «keemia», ei pruugi kaua koos püsida. «Nii mõnelgi juhul hormoonaalne armastus või biokeemilise vastusega armastus kestab kuskil pool kuni kaks aastat,» tõdes mees.

Kui rääkida lühidast tutvusest, siis oleneb klapp magamistoas seega esimesest koosveedetud ööst, seejärel organismi hormonaalsest vastusest ning siis muutub juba määravaks, kas partneritel ka muud peale seksi koos on teha, võttis seksuoloog jutu kokku.

Samas ei väida Rammul, nagu oleks suguti suurus seksi nautimise osas tähtsusetu tegur. «See on pigem psühholoogiline faktor mõlema sugupoole jaoks,» väitis ta siiski. Orgasmi saamist ei pidavat see nimelt mõjutama.

Kuivõrd sõltub vahekorra headus meheau suurusest, sõltub ka näiteks naise võrdlusmaterjalist, lisas seksuoloog. «Kuigi suguakti mehaanika sõltub enam naisest kui mehest, kui jutt ei ole hiidpeenistest,» ei jätnud ta märkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles