Lugeja kirjutab: positiivne lahkuminek on võimalik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugeja Maili* vaatab oma loos tagasi mõni suvi tagasi aset leidnud lahkuminekule, tõdedes, et paraku pole meie ühiskonnas perede lõhkumine tabu. Ehk saab mõnigi lahkuminekukeerises siplev naine sellest loost veidi abi, loodab ta.

Minu ellu saabus torm mõned suved tagasi. Kui minu abikaasa teatas enne puhkusele minekut, et sellel suvel pühendub ta ainult pojale ja tema arendamisele, hüppas mu süda rõõmust. Tema, kes ta väga palju reisis ja üldse oma töö tõttu palju kodust ära oli, ületas end nende sõnadega tõeliselt. Aga sõnadeks need jäidki.

Ootamatu töö puhkuse ajal

Puhkuse esimestel päevadel tundsin oma mehes mingit eemalolevat hoiakut. Ta ei olnud kuri ega nõudlik, kuid minu küsimusele, kuidas puhkust veedame, vastas ta kummalisel moel, et peaksin ikka ise oma plaane tegema, sest tal on puhkuse ajaks tekkinud palju ootamatuid tööülesandeid.

Esialgu ma ei taibanud suurt midagi, kuid minu sees hakkas vasardama üks mõte, mis sundis säilitama rahu. Meie peretuttavad elasid väikelinnas, kus mu mees sageli ööbis, kuna töö tõttu oli kojusõit keerukas. Päevad ja nädalad möödusid aeglaselt.

Abikaasa käis kodus küll päevi veetmas, aga ööseks pidi ta enda sõnul töö tõttu ära sõitma. Juhtus ka nõnda, et ta jäi koju ööbima, ent siis oli ta alati enne minu ärkamist juba lahkunud.

Minus tärkas kahtlus, mis sundis mind väga meeldivalt, naiselikult ning äraootavalt tema juures viibides käituma. See oli kummaline miski, mis andis jõudu olla tugev.

Ma mäletan sest suvest filmi nimega «Röövlirahnu Martin», mida pojaga vaatasin. Selles kuulutati välja poisile papa konkurss ja nii ei suutnud ma seda filmi vaadates kuidagi pisaraid tagasi hoida, justkui teades, et ka minu pojale on varsti vaja papa konkurss korraldada.

Saabus sügis. Septembrikuine tuuleiil vuhises akna taga ja ma tundsin, et mõõt on täis. Öö saabudes küsisin mehelt voodis otse, kas tal on keegi teine.

Ta vastas väga raskelt ja pingestatult, et jah. Selleks teiseks osutus meie peretuttav - naine väikelinnast, kus ta «töökohustuste» tõttu sageli ööbis. Mees lahkus.

Liialt mõistusepärane abielu?

Kui sain selle karmi tõe lõpuks teada, et mehel on teine, oli mul kõige valusam vaadata ja isegi sülle võtta oma poega. See, et poisslaps vajab majja meest, on selgemast selgem.

Majanduslik toimetulek ei olnud minu jaoks sel hetkel primaarne mure, kuna käisin ka ise tööl. Olen veendumusel, et mõistuspäraste ja rahulike läbirääkimiste teel leiavad probleemid reeglina lahenduse.

Kokkuvõttes standardne lugu, mis tänaseks on lahenenud väga positiivselt just tänu selge ja kaine mõistuse säilitamise oskusele. Mu endine abikaasa on tark inimene. Ka mina olen uues ja väga õnnelikus suhtes. Me saame rahulikult pidada sünnipäevi, arutada lapse tulevikuplaane ning visata pisut ka huumorit koosoldud aegadest.

Nüüd tagasi vaadates, pean tunnistama, et olime tõesti abielus, mis tundus mingis mõttes liialt mõistusepärane. Me arutasime abikaasaga minu tööprobleeme ja sageli andis ta väga head nõu ka riietusstiili kohta.

Mu mees kutsus mind aeg-ajalt ka enda tööreisidele kaasa, kuid tundsin, et see on ala, kuhu mina ei peaks trügima. Kooselu oli nagu tore sõprus, mis tegelikult häiris mind päris palju. Alateadlikult mõistsin, et see sõnulseletamatu miski on suhtest puudu.

Soovin oma looga öelda, et naised, kel samuti need rasked sammud teoksil, end mitte mingil juhul ei alandaks, vaid püüaks jääda väärikaks. Olgu see aeg lühike või pikk, alati on võimalik probleemidest välja tulla võitjana.

* Nimi muudetud.

* * *

Kirjuta ja võida auhindu! Hea lugeja, kui Sul on mõnel olulisel teemal mõtteid, mida soovid teistega jagada, või on jutustada oma lugu, siis ootame seda aadressil naine@postimees.ee. Kirjutajaid premeerime erinevate iluauhindadega. Maili saab Avoni Sweet Twist Caramel Apple huuleläike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles