Uus trenn – trummipulkadega aeroobika

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trummipulkadega aeroobika
Trummipulkadega aeroobika Foto: SCANPIX

USAs on uueks populaarseks trenniks trummipulkadega aeroobika.

Trennis kõlbavad nii tavalised kerged puust trummipulgad kui ka natuke raskemad, millele on kaalu lisatud, kirjutab theglobeandmail.com.

Uus treening on saanud mõjutusi pilatesest, kuid seda ei harrastata rahus ja vaikuses, vaid hiphopi ja rokkmuusika saatel.

Selle aeroobikastiili leiutasid 25-aastane Cristina Peerenboom ja 26-aastane Kirsten Potenza.

Naised tulid selle peale olles möödunud aastal Hollywoodis ühel peol. Nad kohtusid seal ansambli Guns N´Roses endise trummari Matt Sorumiga. Sorum oli naiste saabumisel oma trummid juba ära viinud, kuid siiski näitas neile, kuidas trumme mängida.

Naised mängisid nii-öelda õhutrumme, tehes trummimängimise liigutusi.

Peerenboom pani tähale kui hästi see mõjus käsivartele ja ülakehale. Tekkis idee trummipulkade aeroobikast.

Naised testisid oma ideed paaris aeroobikaklassis, kuid üsna varsti avasid oma treeningsaali.

Peerenboomi ja Potenza sõnul sobib see trenn ka neile, kel ei ole head muusikalist kuulmist.

«Kui oskad käsi plaksutada, oskad ka trummipulkadega aeroobikat,» on Potenza kindel.

Naised avasid sel suvel Lõuna-Californias üheksa trummipulkadega aeroobika treenimisrühma. Järgmisel aastal loodetakse samasugused rühmad käivitada New Yorgis ja veel mitmes USA suurlinnas.

USA spordimeditsiinikolledži esindaja Mike Bracko sõnas, et kui treeningule lisada kiire muusika, siis lähevad inimesed sellega kaasa ning trenn on jõulisem kui ilma muusikata.

«Trummimängimise liigutused, kus üks käsi on üleval ja teine samal ajal all, paneb tööle nii käte kui ülakeha lihased. Samas kiireneb ka südametöö. Vastavalt harjutustele saab kogu keha kiire muusika saatel korraliku koormuse,» selgitas Bracko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles