Kümme nippi, et väljas einestades ülesöömist vältida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Milline nauding on suvel koos sõbra või kallimaga restorani terrassil või välikohvikus einestada! Puhkusel on jällegi nii palju erinevaid roogasid proovida ja söögikohti avastada. Jälgida tuleb ainult, et peaksid ka väljas käies kinni tervisliku toitumise põhimõtetest.

Toitumisspetsialist ja treener Andrea Orbecki sõnul on kümme käsku, mida restoranides einestades järgida. Geniusbeauty jagas tema nippe.

  1. Vali kas grillitud, aurutatud või küpsetatud roog, kuid väldi praetud sööke, mis on valmistatud rohkes õlis ja sisaldavad kahjulikke rasvu.
  2. Jälgi oma portsjoneid. Näiteks on sobiv lihatükk kaardipaki või seebikangi suurusega ning kala peaks jääma tšekiraamatu mõõtu.
  3. Palu kastmed toidust eraldi serveerida, et saaksid kontrollida, kui palju sööd.
  4. Sušit tellides küsi seda pruuni riisiga.
  5. Palu alati kartulid ja leib asendada köögiviljadega. Paljud restoranid pakuvad seda teenust.
  6. Lase leib pärast salatit serveerida, et sa lihtsalt ei saaks liiga palju leiba süüa.
  7. Kui tellid pastaroa või rämpstoitu, siis palu pool portsjonist endale kaasa pakkida. Küll näed, et poolest on parasjagu.
  8. Joo söögi kõrvale sidrunivett (sidrunimahl, vesi ja jää) – see aitab rohkem kilokaloreid põletada.
  9. Samuti jälgi alkoholi koguseid. Olenemata, mida jood – õlut, veini või kanget alkoholi, tähendab see alati palju kilokaloreid. Alkohol sisaldab pea kaks korda rohkem süsivesikuid kui tavalised joogid ning see teeb seitse kilokalorit grammi kohta.
  10. Pööra tähelepanu roogade nimetustele. Sageli viitavad sõnad pealkirjas suuremale kalori- või rasvasisaldusele. Näiteks frii-, praetud, kreemjas, krõbe, paneeritud jne.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles