Kuidas meestele endast arukat muljet jätta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vastus sellele: räägi paraja kiirusega. Nimelt tõestasid Michigani ülikooli uurijad, et levinud uskumusel, mille järgi saab kaasvestlejat intonatsiooni abil mõjutada, on tugev teaduslik alus ning naise veenmisvõime sõltub muuhulgas tema eneseväljendusest.

Uuringu käigus jälgiti osalejate erinevaid telefonivestlusi, mille eesmärgiks oli näiteks müük või kampaania reklaam, vahendas naisteportaal geniusbeauty.com.

Kokku analüüsiti 1380 vestlust, mille puhul pöörati erilist tähelepanu kõne tempole ning enimkasutatud sõnadele. Selgus, et kõige edukamad olid kõned, kus veenja rollis inimene ütles keskmiselt 3,5 sõna sekundis.

Viimastel juhtudel võtsid vestluskaaslased palju suurema tõenäosusega vastu pakutud toote või teenuse. Liiga aeglaselt kõnelejaid peeti klientide poolt kas ebakompetentseks või pedantseks.

Teisalt ei jätnud uuringu juhtautor Jose Benko sõnul kuulajatele meeldivat muljet ka äärmiselt kiire kõnetempo. Rutakad rääkijad näisid vestluskaaslastele uhkeldajatena, kes ei paku õiget teavet.

Lisaks jätsid positiivse mulje loomulikud pausid sõnade vahel, kui nende sagedus oli keskmiselt neli kuni viis pausi minuti kohta. Edvistamine seevastu mõjus negatiivselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles