Moedisainerite konkurent

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daam mustas: hiljutisele kuninglikule laulatusele saabus beebiootel Victoria Beckham tumeda kleidi ja kübaraga, pälvides seetõttu paljude moeasjatundjate kriitikat.
Daam mustas: hiljutisele kuninglikule laulatusele saabus beebiootel Victoria Beckham tumeda kleidi ja kübaraga, pälvides seetõttu paljude moeasjatundjate kriitikat. Foto: Reuters/ScanPix

Ülikõrged kontsad, hiigelpäikeseprillid ja surmtõsine ilme on vaid mõned märksõnad, mis iseloomustavad joonistusoskuse puudumisele vaatamata moekunstimaailmas üha enam kanda kinnitavat Victoria Beckhamit.

Jõukas inglise perekonnas sündinud Victoria isa, edukas ärimees, sõidutas tihti tütart kooli luksusliku Rolls-Royce’iga. Tüdrukule ei olnud see priiskav žest eriti meeltmööda, sest kaasõpilased pidasid seda naeruväärseks.

Nii sattuski Victoria koolis narritava rolli ning teda pilgati nii vistrike kui ka ninakuju tõttu. Hoolimata armututest naljadest unistas Victoria suurtel lavadel esinemisest ja tohututest fännihordidest. Juba seitsmeaastaselt, olles näinud muusikafilmi «Fame» , oli ta veendunud, et tahab tulevikus kuulsaks saada.

Kauaoodatud tuntus saabus 1990ndatel popmuusikat viljeleva tüdrukutebändiga Spice Girls. Kui 1993. aastal osutusid ühe inglise ajakirja korraldatud konkursil võitjateks tantsimist ja modellindust õppinud Victoria ja veel neli tüdrukut, avanes «vürtsitüdrukutel» võimalus tuul tiibadesse saada.

Algul sattusid noored lauljatarid küll oskamatute mänedžeride otsa, aga pärast esiksingli «Wannabe» ilmumist tundus, et popmuusika on saanud uue tähenduse ning tüdrukuid ootab ees suur edu. Hoolimata miljonite plaatide müügist nautis ansambel tähelendu vaid paar aastat ning hakkas siis tasapisi lagunema. Pärast laialiminemist andis Victoria välja autobiograafia ja mõned üpris kesised singlid.

Skandaalide kiuste koos

Meedia huvi Victoria vastu kasvas aga tohutult, kui lauljatar abiellus jalgpallur David Beckhamiga. Noored kohtusid 1996. aastal heategevuslikul jalgpallimatšil, kus David soovis iga hinna eest naisega tuttavaks saada. Jalgpallikauge Victoria ei teadnud sel hetkel küll täpselt, kes on David Beckham, kuid kaks aastat hiljem tegi noormees talle traditsioonilisel kombel põlvele laskudes abieluettepaneku.

Pärast mõnekümne lähedase juuresolekul toimunud intiimset laulatustseremooniat ja  luksuslikku vastuvõttu sadade tuttavate seltsis võis kuulsat Beckhamite tandemit üha sagedamini näha meediaväljaannete kaantel, ning soov nende koduseinte vahele kiigata aina suurenes.

Kõrghetkeks oli Davidi kõrvalehüpetest tingitud skandaal seitse aastat tagasi, mis muutus pommuudiseks kogu maailmas. Kuigi Beckhamid kinnitasid, et vahejuhtum ainult tugevdas abielu ja muutis neid koguni lähedasemaks, teatas Victoria hiljem, et see oli üks keerulisemaid aegu nii tema kui ka nende sõprade ja pere jaoks.

Veel üks põhjus, miks Victoria pidevalt ajakirjanike tähelepanu tõmbab, on tema välimus ja eluviis. Piitspeenikese keha tõttu on pidevalt kahtlustatud, et ta kannatab anoreksia all.

Victoria on kinnitanud, et eriti oma muusikukarjääri alguses oli saledus talle prioriteediks, kuna mänedžerid käskisid kõigil bändiliikmetel kaalust alla võtta.

Nõnda oli ta enda sõnul tõsistele toitumishäiretele varem väga lähedal, aga nüüd üritab end vormis hoida karmi trenni ja tervisliku toitumise abil. Nii võis naist ka enne neljandat rasedust kohata iga päev jõusaalis ja ta on juba palganud eratreeneri, et pärast lapse sündi võimalikult kiiresti endist vormi taastada.

Moekunstnik, kes ei oska joonistada

Raskused seljatanud Victoria on viimasel ajal üha enam pühendunud moekunstniku karjäärile. Kui veel mõni aasta tagasi ei peetud tema katsetusi disaini vallas eriti tähelepanuväärseks, siis nüüd kutsutakse teda lausa moeikooniks ning Victoria loodud kokteilikleidid on muutunud ihaldatud kaubaks.

Huvitaval kombel on ta aga teatanud, et ei oska joonistada, mistõttu on teda süüdistatud loomevarguses. Nii on ajakirjad nimetanud Victoriat üheaegselt nii parimaks kui ka  halvimaks riietujaks. Hoolimata kuulujuttudest ja kriitikast tunneb Victoria oma töö üle uhkust ning teeb seda rõõmuga.

Proua Beckhami sõnul tahab ta end moe vallas pidevalt täiendada ning uusi tehnikaid juurde õppida. Praeguseks on tema kleite kandnud mitmed Hollywoodi tähed Demi Moore’ist kuni Sarah Jessica Parkerini ning koguni popkuninganna Madonna.

Armastatud tööle pole Beckham selga pööranud isegi neljandat last oodates.  Kaheksandat kuud rase Victoria on küll öelnud, et pere on tema jaoks esikohal, aga siiski ei kavatse ta pikalt puhata, vaid mõtleb uute kollektsioonide peale. Samuti ei suuda Victoria loobuda tema firmamärgiks saanud kõrgetest kontsadest ja tipib neis endiselt rõõmsalt ringi.

Beckhamite neljas laps sünnib suure tõenäosusega paari 12. pulma-aastapäeval, 4. juulil, ning teda ootavad kodus peale vanemate veel kolm poissi: 12-aastane Brooklyn, kaheksane Romeo ja kuuene Cruz.

Peatse neljanda keisrilõikega kaasnevatest ebameeldivustest hoolimata on Victoria väga ootusärev ja õnnelik, kuna lõpuks peaks sündima arvukale meesperele lisaks üks kauaoodatud pisitüdruk. 2007. aastast Ameerika Ühendriikides Los Angeleses elavad Victoria ja David üürisid sünnitushaigla lähedale isegi maja, et nende sugulased ja sõbrad saaksid koos nendega selle tähtsa hetke tunnistajateks olla.

Pärast lapse sündi plaanivad Beckhamid Inglismaale naasta, aga praegu elavad nad veel 22 miljonit dollarit maksnud uhkes villas Beverly Hillsis, kus neid kaitseb kümme turvameest. Üks karmide turvanõuete põhjuseid on Victoriale mõne aasta eest tehtud tapmis- ja röövimisähvardused, aga ka «kullamägede» kaitse.

Victoria ja Davidi varanduse koguväärtuseks hinnatakse 188 miljonit eurot ning Suurbritannia kirjastuse National Magazine Company järgi on Victoria kuulsa kirjaniku J. K. Rowlingu järel Briti teine mõjukam naine. Seega pole vaja imestada, et David kinkis kolm aastat tagasi Victoriale sünnipäevaks veiniistanduse.

Victoria Caroline ­Beckham (Adams)

Sündinud 17. aprillil 1974. aastal Suurbritannias Hertfordshire’is
Haridus: St. Mary keskkool, Jasoni teatrikool, Laine’i kunsti- ja teatrikolledž
4. juulil 1999. aastal abiellus ­David Beckhamiga
Lapsed: Brooklyn Joseph (1999), Romeo James (2002), Cruz David (2005)
2007. aastal nimetas Briti moeajakiri Glamour Magazine ta aasta naiseks ja aasta ettevõtjaks
Raamatud: autobiograafia «Learning to Fly» (2001) ja moeõpik «That Extra Half an Inch: Hair, Heels and Everything In Between» (2006)
Lemmikdisainerid: Dolce & Gabbana ja Donatella Versace

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles