«Minu imelise elu» Hanne: ma arvan, et ma ei ole armastanud

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanne.
Hanne. Foto: Kanal 11/Postimees.ee

«Minu imelise elu» tänases osas rääkisid naised oma suhetest ning sellest, kuidas erinevad suhted on neid mõjutanud.

24-aastase üliõpilase Hanne elus on olnud palju suhteid, sest ta naudib suhte alguse värskust, põnevust ja sellega kaasnevaid uusi kogemusi. Tema jaoks on see normaalne, kuid ta annab endale aru, et teistega võrreldes on tema suhteelu olnud ehk liiga kirju.

«Värvikaid inimesi on palju elust läbi käinud,» tunnistas ta saates.

Noore naise armuelule on tema enda hinnangul mõju avaldanud ilma isata kasvamine. Just sel põhjusel polevat ta siiani jälile saanud meeste mõttemaailmale ning tal on raskusi suhete hoidmisega.

Isata kasvamise tõttu puudus Hannel ellu astudes oskus meestega suhelda, mehi mõista, arusaamine, mis on suhtluses meestega normaalne ja mis mitte. Seetõttu ei tundnud ta end meestega piisavalt vabalt.

Hanne esimene suhe oli 15-16-aastaselt ning kestis lühikest aega, lõppedes üsna ootamatult - neiule endale tundus toona, et kõik on korras, kuid noormees teatas talle ühtäkki, et kõik on läbi. Ka see kogemus on jätnud oma jälje kõigisse järgnevatesse suhetesse.

«Järgnevad suhted on suht sarnase mustriga olnud. Ma arvan, et ma leidsin millegipärast kas juhuslikult või alateadlikult suht katkised inimesed üles, kellega ma suhtesse astusin. Midagi head sealt loota nagunii ei olnud,» tunnistas Hanne.

Hanne kõige pikem suhe kestis aasta, enamik suhteid on jäänud lühemaks. Üheks põhjuseks peab noor naine siiski ka oma enda rasket iseloomu. «Enne oma viimast pikemat suhet ma olin väga kange ja bravuurikas. Pärast viimast suhet olen väga palju tööd teinud iseendaaga, olen õppinud käituma vastavalt sellele, mida ma mõtlen, mitte mida ma tunnen,» selgitas ta.

Praegu ei otsi Hanne uut suhet ja oma varasemaid suhteid võtab ta seiklustena. «Iga inimene toob kaasa uue seikluse, uued kogemused. Mina võtan seda väga kui fun’i,» ütles Hanne, lisades, et on tänaseks avastanud, et vaba elu on palju lõbusam, seiklusrohkem ja värvikam.

Senised kogemused on talle lisaks õpetanud, et teisi inimesi ei tasu usaldada, sest kunagi ei või teada, mida neilt oodata. Nii on tema viimased suhted jäänud pinnapealseks.

Hanne tunnistas, et kui ta on olnud tõsises suhtes ja mehega koos elanud, on ta pidanud seda armastuseks, kuid tagantjärgi analüüsides ta seda enam armastuseks ei pea.

«Armastus on minu jaoks see, mis on igavene, ja isegi kui sa ei saa selle inimesega koos olla, jäävad need tunded sinuga igavesti,» ütles Hanne, lisades, et temal pole sellist tunnet veel olnud. Ta tunneb oma eksmeeste käekäigu vastu küll huvi, kuid nad ei tekita temas erilisi emotsioone. «Ma arvan, et ma ei ole armastanud,» tõdes naine.

Saates rääkis suhetest ka Aliina, kelle elus on seni olnud kolm suhet, mis on jäänud üsna pealiskaudseks. Nüüd naudib Aliina oma esimest tõelist armastust.

Siiani piirdusid aga tema suhted lihtsalt seksiga, sest ta andis endale aru, et kui tal pole huvi olla inimesega koos, siis ta ei hakka ennast selleks ka ühiskonnas levinud arusaamade tõttu sundima.

Veel rääkis endast 15-aastane Laura, kes vanemate lahutuse tagajärjel jäi isa juurde elama, kuid on nüüd leidnud enda kõrvale ka noormehe, kellel on eelmisest suhtest ka laps. Vaatamata oma noorele eale on Laura juba noormehega kokku kolinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles