Emapiimapanka annetati aastaga 100 liitrit rinnapiima

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastearstid Annika Tiit ja Pille Andresson rinnapiimapangas.
Lastearstid Annika Tiit ja Pille Andresson rinnapiimapangas. Foto: Raigo Pajula

Täna esimest sünnipäeva tähistavasse emapiimapanka Ida-Tallinna keskhaigla naistekliinikus on esimese tegutsemisaasta jooksul annetanud rinnapiima 30 doonorit ja kokku on kogutud 100 liitrit rinnapiima.

Ida-Tallinna keskhaigla neonatoloogia osakonna lastearst Annika Tiidu sõnul on rinnapiimadoonorlus saanud aasta jooksul populaarseks. Doonorid annetavad rinnapiima siira sooviga aidata enneaegseid lapsi, mõistagi on see tasuta.

«Ka on mitmed emad, kelle enneaegsed beebid said esimestel elupäevadel doonorpiima, ise hiljem hakanud rinnapiima doonoriteks,» lisas Tiidu.

Emapiimapanga piim on olnud hädavajalik väikestele enneaegsetele, kes on sündinud ajal, mil emal endal ei ole vastsündinule veel oma piima pakkuda. Doonorpiima saavad esimestel elupäevadel eelistatult need enneaegsed vastsündinud, kelle sünnikaal on jäänud alla 1500 g.

Rinnapiimadoonoriks võivad olla kõik imetavad terved naised, kes soovivad heategevusena abistada väikeseid enneaegseid ja haigeid vastsündinuid. Doonoriks saamiseks tuleb täita terviseankeet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles