Ministeerium: spetsialistide koolitamine perevägivalla asjus alles algab

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talv tunnistas, et perevägivalda on ühiskonnas kaua aega peetud pere siseasjaks ja sellega terviklikumalt tegelemine on Eestis küllaltki uus nähtus, mistõttu on ka spetsialistide koolitamiseni jõutud alles hiljuti.

Talv lisas, et selleks, et perevägivalla ohvritega kokkupuutuvad spetsialistid oskaksid vägivallajuhtumitele paremini reageerida, on sotsiaalministeeriumil plaanis üle vaadata ja analüüsida näiteks lastekaitse-, sotsiaal-, ja tervishoiutöötajate väljaõppeprogramme, et juba eriala õppides omandataks teadmised perevägivalla kohta.

Ühtlasi on justiitsministeeriumil koostamisel praktiline käsiraamat, mis annab nõu, kuidas perevägivalla ohvrit ära tunda ja aidata. «Esialgse plaani kohaselt oli juhendmaterjal mõeldud kohalike omavalitsuste spetsialistidele, ent seni toimunud arutelude käigus on jõutud arusaamale, et see juhis võiks olla sootuks laiemale sihtrühmale mõeldud,» ütles Talv.

Politsei- ja piirivalveametis kiideti aga eelmisel aastal heaks põhimõtted perevägivalla juhtumitele reageerimise kohta ning need käsitlevad muu hulgas ka seda, millist nõu ja kaitsevõimalusi peaks politsei perevägivalla ohvrile tutvustama.

Samuti on Talve sõnul vägivalla vähendamise arengukava raames kavas läbi viia vägivaldse vanema hooldusõiguse piiramise vajaduse analüüs, mille tulemusel saab juba täpsemalt kavandada kas, kuidas ja mis osas on seadusi vaja täiendada või muuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles