Eesti parimaks toiduaineks valiti Talleggi ahjukana

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallegg

Toiduliidu korraldatud konkursil valisid tarbijad hääletuse teel viimase 14 aasta kuldmärgi Parim Toiduaine omanike seast parematest parim toiduaine, milleks osutus Talleggi täidetud ahjukana õunte ja ploomidega.


Hääletusest võttis osa üle 6000 inimese, teatas toiduliit.

«14 aastat oleme läbi viinud parima toiduaine uudistoodete konkurssi, kuhu on aastate jooksul laekunud kokku 1285 toodet, sel aastal otsustasime toiduliidu juubeli puhul lasta tarbijail valida välja absoluutne lemmik,» sõnas liidu juhataja Sirje Potisepp.

«Parimatest parimaks valiti toiduaine, mis esindab kõiki neid väärtusi, mida tänane tarbija peab toidu juures kõige olulisemaks. Esmalt tervislikkus, vähene rasva- ja soolasisaldus, toidu kaunis välimus ning lisaks mugavus toidu valmistamisel,» lisas Potisepp.

Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm ütles uudist kommenteerides, et ahjukanast on saamas omalaadne Eesti Nokia.

«Üheski lähedalasuvas riigis ei ole ahjukanad, mida müüakse ükshaaval tarbijapakis ning mis on küpsetuskotis ja valmismaitsestatud, saavutanud sellist populaarsust kui Eestis. Enamasti sellist toodet ei tuntagi. Ahjukanad moodustavad Talleggi kogu lihatoodete müügist talveperioodil pea 15 protsenti,» rääkis Teet Soorm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles