Kuuma suveilmaga hoia veeklaas käepärast!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille Mitt
Pille Mitt Foto: Erakogu

Mitmed ilmaennustajad lubavad tänavu veelgi kuumemat suve kui mullu. Et palavusega vastu pidada ning värske välja näha, soovitab Arctic spordiklubis töötav personaaltreener Pille Mitt kuuma suveilmaga veeklaas käepärast hoida.

Kümmekond aastat treeneri ja toitumisnõustajana leiba teeninud Pille teab, et vesi on meie keha jaoks sama oluline kui hingamine. «Me kaotame iga päev umbes kaks liitrit vett, mis tuleb päeva jooksul asendada. Seetõttu peaks vee joomine olema päevas sama loomulik kui söömine, hambapesu või liikumine,» rääkis Pille.

Olgugi, et vett saab nii toidust kui ka kõrvale võetavast joogist, on siiski oluline juua vähemalt liiter vett päevas. Seda eriti suvel, kui meie keha veevajadus on tänu kõrgele välistemperatuurile suurem.

Vee joomiseks on mitmeid võimalusi

Pille sõnul on vesi kõige odavam ilutoode ning mis peamine – see on kõigile kättesaadav. «Hea vormi üheks saladuseks on piisava koguse vee joomine,» on treener veendunud. Tema sõnul aitab vesi kaasa ainevahetuse reguleerimisele ja kehatemperatuuri hoidmisele.

Lisaks on vesi kasulik ka nahale, andes sellele ilusa jume ning takistades kortsude tekkimist. «Mida vanemaks inimene jääb, seda väiksemaks muutub keha veesisaldus ning seda olulisemaks muutub vee joomine,» lisas naine.

Pille sõnul on vee joomiseks mitmeid võimalusi – alustades kraaniveest ja lõpetades poodides pakutava laia veevalikuga. «Oluline on aga see, et joodav vesi oleks kvaliteetne ja puhas,» arvas Pille ning lisas, et ilmtingimata ei pea maksma kallist hinda luksuslike veebrändide eest, sest puhast ja looduslike mineraale sisaldavat vett leidub ka siinsamas Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles