Mis on 40+ naiste ilu salarelvad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Toomet
Tiia Toomet Foto: Mardo Männimägi

Miks on mõni naine ka aastate lisandudes särav ja toimekas, endaga rahul ja hingeliselt tasakaalus? Kaubamaja Ilumaailm kutsus stuudiosse kuus heas vormis naist, et välja selgitada, mis on nende 40+ daamide salarelvad.

Tiia Toomet (42), ettevõtja

Ma ei tea midagi stressist! Kui mõnele probleemile lahendust ei paista, on mõistlik sellest lahti lasta! Ma ei muretse kunagi asjade pärast, mida ma muuta ei saa.

Pööran tähelepanu oma mõttemaailmale ja sellele, mida söön ja kuidas liigun. Ma ei söö rämpstoitu ega joo gaasilisi jooke.

Mul on istuv töö – kui end piisavalt ei liiguta, hakkab keha selle järele lausa küsima. Teen joogat ja pilatest, sõidan jalgrattaga igal argipäeval poolteist tundi.

Armastan loodus- ja ökotooteid. Kasutan võimalikult looduslikke vahendeid nii näole, kehale kui ka juustele, samuti kodukeemia puhul.

Uni on oluline ja selle üle ei saa ma õnneks kurta – magan hästi, 8–9 tundi.

Jaana Kormašov (45), kunstnik

Pesen nägu külma veega. Kasutan juba aastaid üht ja sama kreemi – Maria Galland Intensive Hydrating Cream 96 on maailma parim! Põsepuna ja ripsmetušš on samuti mu varustuses, muidu olen liiga akvarell. Ripsmetušš on aastaid olnud Christian Dior ja põsepuna Make Up Store.

Ilma lõhnaõlita ma elada ei saa! Minu lemmikud on Givenchy Extravaganza, Issey Miyake, Chanel – loomulikult kanged versioonid. Ma olen blond, aga mul on brüneti hing!

Teen sporti, aeroobikat kaks korda nädalas. Hiljuti jätsin menüüst välja munad ja piimatooted – pärast seda tunnen end superhästi, kõik tervisemured kadusid!

Ujun nõrkemiseni, armastan päikest ja merd. Oma geenide üle ei saa ka nuriseda.

Ines Ratas (48), Tallinna Kaubamaja aksessuaaride peaostujuht

Kõige alus on hea uni, 8 tundi tuleb täis magada. Ka geenid loevad – mu vanemad on olnud väga nooruslikud.

Ma ei värvinud end kuni 35. eluaastani. Endistel aegadel ei olnud ju suurt midagi saadagi! Praeguseks olen meelt muutnud. Mu suurim lemmik on Shiseido puuderkreem The Makeup Dual Balancing Foundation, mis teeb naha matiks ja siledaks. Ilusalongis ma ei käi, aga teen kodus iluprotseduure.

Liigutan end palju, käin kaks korda nädalas flamenco-trennis, korra nädalas joogas.

Anne Velleste (56), kodune

Pean tähtsaks positiivset mõtlemist. Mõtlen, loen esoteerikat ja head ilukirjandust. Kuulan head muusikat.

Lause «sööd selleks, et elada» oli meie kodus alati au sees. Söön oma kehatunnetuse järgi: ainult häid asju, kodumaiseid, veidike kergemat liha ja kala.

Käin vahetevahel joogatrennis, aga teen ka kodus iseseisvalt harjutusi. Olen ise massaaži ja reikit õppinud.

Nooremana ma ei talunud kreeme, tekkis raske tunne ja pesin kohe maha. Nüüd vanemana olen kasutanud, kuna mul on kuiv nahk. Sain viimati kingiks Ingli Pai trimmiva ja niisutava näokreemi ja see tõesti toimib.

Kersti Kreismann (64), näitleja

Ma olen eluaeg enda eest hoolitsenud. Mu põhimõte on see, et ma ei lähe kunagi magama meigiga. Näopuhastus on a ja o: puhastan puhastuspiima ja toonikuga, kreemitan hommikul ja õhtul. Nüüd, kus on kõike saada, hellitan end kvaliteetkosmeetikaga. Kunagi käisin tihedalt salongides, nüüd teen kodus iluprotseduure. Mu uusim avastus on Eisenbergi näomask.

Vett üritan palju juua. Ma ei joo kohvi, vaid rohelist teed, ka hommikuti. Kevadeti väheneb mu menüüs lihapoolise hulk: söön idusid, rohelist, kala ja juurvilju. Armastan väga pähkleid.

Teen iga päev joogat, see sobib mulle. Hommikuti võimlen, ka hantlitega, kord nädalas mängin tennist. Kevadest teen kepikõndi.

Tiina Kaldsoo (71), pensionär

Kreeme pole ma kunagi kasutanud – tunnen, et mul tuleb mask ette. Tütred lausa õiendavad mu kallal sellepärast! Kasutan puudrit, ripsmeid ikka rõhutan ja huulepulki panen kolm tükki üksteise peale, muidu on nii raske õiget tooni leida. Küünelakke segan ka, tahan sellist, mis mulle sobib.

Ma ei unusta ennast kunagi sööma, peaasi, et kõhus midagi on.

Ma olen väga suur jalakäija. Kunagi tegin iluvõimlemist ja rahvatantsu, nüüd käin tantsimas ainult tantsuõhtutel. Mina panen mööda pidusid, üle nädala kindlasti. Ma jään haigeks, kui ei saa minna. Ma saan sealt energiat.

Talvel suusatan ja uisutan, suvel sõidan jalgrattaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles